Avdelning 34 Barn- och ungdomsmedicin Falun, Falu lasarett

Falu lasarett

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

023-49 00 00

Öppet idag

 • Dygnet runt

Fler tider och telefonnummer

Öppettider

 • Mån - SönDygnet runt
Besöksadress:
Falu lasarett
Län, kommun:
Dalarnas län, Falun
Postadress:
Barn- och ungdomsmedicin, Avdelning 34, Falu lasarett, 791 82 Falun
Webbplats:
http://www.regiondalarna.se

Avdelning 34 är en vårdavdelning för barn och ungdomar 0-17 år som behöver vara inlagda på sjukhus för medicinsk, kirurgisk eller ortopedisk sjukhusvård. Avdelningens verksamhet består av planerad vård och behandling samt till stor del akutsjukvård. Vårdmiljön på avdelningen är speciellt anpassad för barn och ungdomar.

Driftsform

Driftsform: Region

Information till patienter

Beroende på orsak till vårdbesök kan vissa förhållningsregler och förberedelser gälla, läs därför noggrant igenom vad som står i kallelsen.

Remisskrav

Remiss eller egen vårdbegäran

Ålder

Vi tar emot patienter som är 17 år eller yngre.

Information till dig som ska besöka någon

Besöksregler

Doftfritt. Parfym, rakvatten och andra starka dofter kan vara besvärligt för en del. Undvik därför detta när du besöker oss. Du får endast röka på anvisade platser. Mobiltelefon får endast användas i blå zoner, vid osäkerhet fråga personalen.

All personal har tystnadsplikt.

 • Dagvårdsavdelningen erbjuder planerad vård och behandling för barn och ungdomar 0-17 år som är i behov av medicinsk, kirurgisk och ortopedisk sjukhusvård och behandling under dagtid.

 • Lekterapin är en frizon för barnet och familjen, det betyder att inga medicinska behandlingar eller undersökningar får göras på lekterapin. Lekterapin skall fungera som en oas för vila och rekreation.

  På lekterapin kan du koppla av, läsa, spela spel och hålla på med olika skapande verksamheter. Alla inneliggande barn och ungdomar samt föräldrar och syskon är välkomna till lekterapin. För dig som tonåring finns ett tonårsrum med dator, internetuppkoppling, tv-spel, filmer, musikanläggning och olika instrument. Det finns också möjlighet till utomhuslek.

  Barn och ungdomar på vårdavdelning som av olika anledningar inte kan komma till lekterapins lokaler, kan få besök av lekterapins personal inne på vårdrummet.

  Lekterapin ingår som en integrerad del av klinikens verksamhet med bl.a. förberedelse av barn och ungdomar inför vissa undersökningar. Personalen på lekterapin är förskolelärare och fritidspedagoger.

  Lekterapin finns i anslutning till dagvårdsavdelningen och avdelning 34 och har öppet dagtid måndag till fredag. Du kan även vara på lekterapin kvällar och helger efter överenskommelse med personalen på avdelning 34.

Till toppen av sidan