Telefonnummer:

0455-73 60 14

Telefontider:

 • Mån-Fre08:00 - 11:00
 • Ons-Fre08:00 - 11:00
 • Ons13:00 - 15:00

Fler tider och telefonnummer

Besöksadress:
Hälsovägen, byggnad 24., Blekingesjukhuset Karlskrona., Endast förbokade besök.
Vägbeskrivning:
Du hittar oss i byggnad 24 på sjukhusområdet i Karlskrona.
Län, kommun:
Blekinge län, Karlskrona
Postadress:
Hälsovägen, Blekingesjukhuset, Karlskrona
 • Rådgivning

  För rådgivning kan du kontakta ätstörningsenheten direkt på telefonnummer 0455-73 60 14. Vi svarar om vi kan, annars kan du tala in ett meddelade på telefonsvararen så ringer vi upp dig.

  Söka vård

  När du vill söka vård för din ätstörning kontaktar du först din närmaste mottagning inom vuxenpsykiatrin och ber att få kontakt med akuta rådgivningsteamet (ART) som kommer att ge dig en tid för bedömning. Om bedömningen visar att ätstörningsenheten kan erbjuda bäst hjälp för just dig så skickas en remiss till oss.

  Om du är under 18 år kontaktar du barn- och ungdomspsykiatrin.

  Telefon till vuxenpsykiatrisk mottagning i Karlskrona 0455-73 58 70
  Telefon till vuxenpsykiatrisk mottagning i Ronneby 0457-73 16 20
  Telefon till vuxenpsykiatrisk mottagning i Karlshamn/Olofström/Sölvesborg 0454-73 10 22

Ätstörningsenheten i Blekinge är en länsövergripande enhet med mottagning i Karlskrona.


Vi har ett brett behandlingsutbud så att du ska kunna få den hjälp som passar bäst för dig. Behandlingen du får om du har en ätstörning innehåller olika former av terapi kring matvanor och ätbeteende samt hur du kan hantera känslor och tankar. Du kommer att erbjudas individuell samtalsterapi och vid behov kontakt med sjukgymnast, dietist eller socionom. Då närstående har en mycket viktig roll i behandlingen av ätstörningar erbjuder vi även stöd för anhöriga. Vi kan numera även erbjuda ökat stöd på vår dagvårdsverksamhet.

Ibland kan heldygnsvård behövas och då kommer detta att ske på någon av slutenvårdsavdelningarna inom psykiatrin i Karlskrona eller Karlshamn.


Teamet på ätstörningsenheten består av personer med olika specialiteter. Vi har ett nära samarbete med den övriga hälso- och sjukvården och finns tillgängliga för konsultation i olika frågor kring mat och ätbeteende.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region