Abortinformationen kvinnokliniken Länssjukhuset Ryhov

Sjukhusgatan, Jönköping, huvudbyggnaden.

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

010-242 14 00

Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider

   • Mån - Fre08:15 - 15:30

   Öppettider

   • Mån - Fre07:30 - 16:30
   Besöksadress:
   Sjukhusgatan, Jönköping, huvudbyggnaden.
   Län, kommun:
   Jönköpings län, Jönköping
   Postadress:
   Abortinformationen, Kvinnokliniken, Länssjukhuset Ryhov, 551 85 Jönköping

   Vägbeskrivning

   Hitta hit:

   Buss nummer 3, 13 och 26 stannar utanför sjukhusets huvudentré. Busshållplats "Jönköping Länssjukhuset Ryhov". Tidtabell och övrig information finns på www.jlt.se. På sjukhusområdet finns även cirka 1000 parkeringsplatser för besökare med bil.

   Hitta på plats:

   Från huvudentrén, ta höger till målpunkt T. Enheten finns på plan 8. Från hissen ta vänster, vänster igen och sedan höger in till kvinnoklinikens mottagning. Anmäl dig i receptionen.

   Hör av dig till oss om du är gravid och funderar på abort.


   Behöver du råd och stöd är du välkommen att ringa oss.


   Kontakta oss för att få en tid till undersökning för att kontrollera hur långt du har kommit i din graviditet, information kring abort och planering.


   Det är alltid du som är gravid som bestämmer om du vill göra abort eller inte. Du har också rätt att ändra dig när som helst före själva aborten.


   SAMTALSSTÖD FÖRE OCH EFTER ABORT

   Oavsett varför du gör abort, och oavsett om beslutet var lätt eller svårt, kan det vara skönt att få hjälp att reda ut tankarna. Du kan ha ett behov av att prata och få stöd både när du står inför beslutet om abort, och i efterhand när aborten är genomförd. Du kan då få samtalsstöd hos vår kurator.


   LÄS MER OM ABORT

   Läs mer om när det går att göra abort, hur en abort går till och mer som kan vara bra att veta. Du hittar länk under "Läs mer".

   Information till besökare

   Besöksregler

   För att minska smittspridningen av coronavirus gäller följande restriktioner: Inga medföljande personer är tillåtna till abortmottagningen. Om det finns särskilda skäl ska du kontakta oss innan besöket för bedömning.

   Driftsform

   Driftsform: Region