Onkologikliniken

Västmanlands sjukhus Västerås, Ingång 31 eller huvudentrén, Västerås

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–16.15
Tisdag07.30–16.15
Onsdag07.30–16.15
Torsdag07.30–16.15
Fredag07.30–16.15
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Västmanlands sjukhus Västerås, Ingång 31 eller huvudentrén, Västerås
Län, kommun:
Västmanlands län, Västerås
Postadress:
Västmanlands sjukhus Västerås, 721 89 Västerås

Publicerad: 2022-03-10

Det pågår sprängning i området för att förbereda marken för det nya akutsjukhuset i Västerås. Information om pågående och planerade arbeten på sjukhusområdet i Västerås finns på webben: http://www.regionvastmanland.se/arbeten
Det finns skyltning och hänvisningar på området i de fall då vägar är avstängda eller leds om.

Publicerad: 2024-03-11

På grund av ombyggnationer kan det vara svårare att hitta parkeringsplatser. Kom gärna 30-40 minuter före din bokade tid för att parkera och hitta till din mottagning. Om möjligt, välj ett annat färdsätt än bil eller få skjuts av en anhörig. Tack för ditt tålamod!

Onkologikliniken är en länsövergripande klinik där vi vårdar och behandlar dig som har cancer. Behandlingarna kan ges i botande eller bromsande syfte. Utvecklingen inom onkologi går framåt och gör att din behandling anpassas specifikt till din sjukdomsbild. Kliniken arbetar tvärprofessionellt vilket innebär att du kommer möta flera av klinikens olika professioner på klinikens olika enheter. Detta då arbetar för ett personcentrerat förhållningsätt - ditt behov av vård och stöd ligger till grund för hur vården utformas för dig.


Observera att kliniken har olika väntrum. På självincheckningsterminalen samt på kvittot ser du vilket väntrum du ska gå till.

Dietisten arbetar med nutritionsbedömning, individuella kostråd, rekommendation och upptrappning av sondnäring samt förskrivning av näringsdryck, sondnäring och sondmatningstillbehör.


Kuratorerna arbetar med sorg- och krisbearbetning p g a cancer, råd, stöd och information samt myndighetskontakter. De erbjuder även rehabiliteringsgrupper och kan hjälpa föräldrar att informera minderåriga om anhörigs sjukdom.


Vår psykolog erbjuder psykologisk behandling mot depressions-och ångestproblematik kopplat till en cancerdiagnos.

Driftsform: Region

Vi erbjuder onkologisk vård i form av läkemedelsbehandlingar och/eller strålbehandling samt cancerrehabilitering. 

  • Här hittar du länkar med information och stöd.

    Cancerfonden

    Cancer.nu för dig som behöver information och stöd om hur man upptäcker, behandlar och lever med cancer.

    Ung & Cancer. Här finns information om drabbadträffar/anhörigträffar och medlemsaktiviteter. Här kan du också läsa medlemshistorier, bloggar och mycket mer.

    Nära cancer. Den här sidan är till för dig som är ung och står nära någon som har cancer. Här möter du andra unga i liknande situation och kan få svar på dina frågor av sjukvårdspersonal.

    I podden En podd om cancer som spelas in på Akademiska sjukhuset i Uppsala kan du lyssna till olika människors berättelser om att leva med cancer.

    Lyssna på En podd om cancer på Akademiska sjukhusets webbplats

  • Utvecklingen av den onkologiska vården sker i snabb takt. Behandlingsalternativen har ökat och är idag mer komplexa och behandlingarna utformas efter din specifika sjukdomsbild. Exempel på behandlingstyper som ges mot cancer är cytostatika och strålbehandling. Ibland ges även tillägg av så kallad målinriktad behandling, exempelvis antikroppar. 

    Botande behandlingar kan benämnas som kurativ, adjuvant, neoadjuvant. Adjuvant behandling ges som tillägg till en operation med syfte att minska risken av återinsjuknande i cancer. Neoadjuvant behandling ges inför operation av tumör med syfte att minska tumörstorlek och förenkla operationen.

    Bromsande behandlingar benämns som palliativ. Syfte med palliativ behandling är bromsande av sjukdom och symtomlindring.

  • Du kan skicka in en egen vårdbegäran till oss där du beskriver dina besvär. En läkare kommer att bedöma din vårdbegäran på samma sätt som en remiss från till exempel en familjeläkare. Egen vårdbegäran innebär inte att du är garanterad att få en tid för besök.

    Egen vårdbegäran

    Du kan logga in och skicka din vårdbegäran via våra e-tjänster. Du kan också fylla i blanketten och skicka den med post till oss.

Remisskrav

Du behöver remiss för besök hos oss.

Besöksregler

Rökning förbjuden på området

Till toppen av sidan