Att ta hand om barn

Barnsäkerhet

Om allt från säkerhet hemma, vid och i vatten, på cykel och i bilen. Läs också om barn och kemikalier.

Innehåll - Barnsäkerhet

Visa innehåll som:
  • Säkerhet för barn

    Barn utvecklas snabbt och upptäcker världen omkring sig. Du behöver se till att det är säkert och att hen undviker olyckor. Här får du bland annat tips om vad du kan göra hemma, när barnet cyklar eller leker utomhus.

  • Vattensäkerhet för barn och vuxna

    Många människor tycker det är roligt att vistas vid och i vatten. Samtidigt är det lätt att överskatta sin egen förmåga. Drunkningsolyckor kan hända överallt där det finns vatten som till exempel i badkar, sjöar, vattenpölar, bassänger eller på öppet hav.

  • Barn och kemikalier

    Kemikalier finns överallt omkring oss, till exempel i mobiltelefoner, möbler, golv, plastkärl, barnkläder, barnvagnar och leksaker. En del kemikalier är skadliga, andra inte.

Aktuella artiklar

Olyckor & skador

Här får du veta mer om olika sorters skador och olyckor och hur du bäst hjälper någon som råkat göra sig illa. Läs om allt ifrån sår och blåmärken till brutna ben och hjärnskakning. Se filmer om hur du gör hjärt-lungräddning på vuxna och barn.

Barnets utveckling

Läs om hur barnet utvecklas, från 0 till 18 år. Få info om vad barn förstår i olika åldrar och vad som är bra för utvecklingen.

Till toppen av sidan