Centrum för obstetrik och gynekologi Lycksele

Lycksele lasarett

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
090-785 91 65
Öppet idag

Stängt

  Fler tider och telefonnummer

  Öppettider
  • Mån - Tis09:00 - 11:00
  • Ons09:00 - 10:00
  • Tor - Fre09:00 - 11:00

  Besöksadress:
  Lycksele lasarett
  Län, kommun:
  Västerbottens län, Lycksele
  Postadress:
  92182 Lycksele

  Hos oss utreder och behandlar vi kvinnor med gynekologiska sjukdomar, ger råd om preventivmedel samt utreder och handlägger både komplicerade och normala graviditeter och förlossningar.

  Driftsform

  Driftsform: Region

  Information till patienter

  Du kan ringa in till Gynekologisk mottagning hela dygnet.

  Våra uppringningstiderna är:

  måndag-torsdag, klockan 9.00:11.00

  fredag, klockan 9.00:10.00

  Får du ett meddelande att telefontiden är stängd är uppringningstiden redan fylld, prova då att ringa igen senare.

  Publicerad: 2021-03-01

  På hela kvinnokliniken råder det fotoförbud. Nyblivna föräldrar får fotografera sitt barn på förlossningen och under BB-tiden, men vi önskar att bilderna tas på ett sådant sätt att andra patienter och personal ej syns på bilderna. Videoinspelning får ej förekomma. 

  Vid kvinnokliniken bedrivs utredning och behandling av kvinnors gynekologiska sjukdomar, preventivmedelsrådgivning samt utredning och handläggning av såväl komplicerade som normala graviditeter och förlossningar.

  Kontakta oss gärna genom att logga in i våra e-tjänster, eller ring något av våra telefonnummer.

  Vi vill informera dig om att vi använder oss av digitala kallelser. Detta innebär att om du är ansluten till en digital brevlåda, så som exempelvis Kivra eller Min Myndighetspost så kommer din kallelse att elektroniskt skickas dit. Är du inte ansluten till någon digital brevlåda så får du en papperskallelse hem i din brevlåda precis som vanligt.

  • Frisk mor och friskt barn skrivs in på BB-hemvård tidigast 6 timmar efter förlossningen. Innan ni skrivs in på BB-hemvård, det vill säga åker hem, är det viktigt att ni som föräldrar känner er trygga med amningen/barnets uppfödning och att barnläkare har godkänt barnet för hemgång. I hemvården får ni BB-stöd av barnmorska upp till 6 dygn, antingen via telefonkontakt eller återbesök på avdelningen vid behov.

   Om ni har frågor om amning kan ni få hjälp och stöd på BB. Där möter ni kompetent personal med stort engagemang och intresse för amningsfrågor. 

   Telefon 0950-39445

   Läs mer om amning här på 1177.se/gravid

  • Mottagningens öppettider:

   • måndag–torsdag 07:30–16:30
   • fredag 07:30–15:00

   För rådgivning, om-/avbokning och förnya recept kan du ringa oss på 090-785 91 65.

   Du kan ringa in till oss hela dygnet. Våra uppringningstider är:

   • Måndag kl 09.00-10.00
   • Tisdag kl 09.00-11.00
   • Onsdag 09.00-10.00
   • Torsdag - fredag klockan 09.00-11.00

   Får du ett meddelande att telefontiden är stängd är uppringningstiden redan fylld, prova då att ringa igen senare.

  • Specialistmödravården hittar ni på plan 6.

   Specialistmödravården är en rådgivnings- och remissinstans och här erbjuds vård och stöd till kvinnor med graviditetskomplikationer som kräver specialistbedömning och behandling. Här utförs även dateringsultraljud.

   Vid specialistmödravården kontrolleras avvikelser i det normala graviditetsförloppet. Här kontrollerar man bland annat tillväxt, blodflöde i navelsträngen, fostervattenprov etc. Besöket är kostnadsfritt.

   Om det under graviditeten tillstöter komplikationer eller om det uppstår behov av rådgivning, undersökning och/eller behandling förutom det som erbjuds på barnmorskemottagningen är det till specialistmödravården du blir hänvisad. Ibland kan detta besök kombineras med en ultraljudsundersökning, där vi bland annat kan kontrollera barnets tillväxt och blodflödet i navelsträngen. Barnmorskan bokar vid behov tid åt dig.

  • Ni hittar oss på plan 6.

   Den vanligaste fosterdiagnostiska metoden är ultraljud som erbjuds alla gravida kvinnor i graviditetsvecka 18-20. Man väljer själv om man vill göra den. Läs mer om ultraljudsundersökning vid graviditet.

  • Det finns tillgång till kurator.

  Till toppen av sidan