Aktuellt

Ny kontaktväg för barn och unga i Västerbotten som mår psykiskt dåligt

Innehållet gäller Västerbotten

Den 7 april öppnar kontaktcenter barn och unga psykisk hälsa Västerbotten. Dit ska vårdnadshavare eller närstående till barn i åldern 6–17 år i första hand ringa när ett barn mår psykiskt dåligt. Det gäller också dig som är barn eller ung och själv vill ta kontakt med vården.

Du ska ringa kontaktcentret oavsett var i länet du bor och vilken typ av vård eller stöd du behöver när det gäller din psykiska hälsa.

Hjälp till rätt typ av vård

Kontaktcentret ger barn och unga en samlad kontaktväg in till vården.

Vårdpersonalen gör en bedömning och hjälper dig vidare till rätt typ av vård. Det kan till exempel innebära att du får rådgivning eller en tid på din hälsocentral eller en barn- och ungdomspsykiatrisk mottagning.

Utökad målgrupp

Från hösten 2021 ska även vårdnadshavare och närstående till barn som är 0–5 år ringa till kontaktcentret i första hand i stället för att som idag vända sig till exempelvis hälsocentralen.

Det är inte beslutat vilket datum kontaktcentret öppnar för barn som är 0–5 år. 

Kontakt

Du når kontaktcenter barn och unga psykisk hälsa Västerbotten genom att ringa telefonnummer 1177 och välja knappval 2. Vårdpersonal finns tillgänglig måndag till fredag mellan klockan 8 och 17.

Telefon: 1177, knappval 2  
Telefontider: måndag–fredag 8–17  

Läs mer om var du kan söka vård om du mår psykiskt dåligt. 

Till toppen av sidan