Din guide till vården i Värmland

Så söker du vård i Värmland

Innehållet gäller Värmland

Läs om vart du ska vända dig för att få den hjälp som du behöver om du blir sjuk eller skadar dig.

Läsa på 1177.se

Det är inte alla sjukdomar och besvär som kräver vård. Ofta finns det mycket som du kan göra på egen hand för att må bättre. Här på webbplatsen hittar du information och råd om hur du kan behandla dig själv hemifrån. Här kan du läsa om symtom, sjukdomar, behandlingar, barns hälsa, tandvård och mycket mer. 

Här hittar du också kontaktuppgifter och öppettider till våra mottagningar.

Logga in och använda e-tjänster

Genom att logga in på 1177.se kan du se personlig vårdinformation och kontakta vården på ett säkert sätt. Du får också en möjlighet att vara delaktig i din egen vård. Du som är vårdnadshavare kan även göra barns vårdärenden genom att logga in. Detta fungerar fram till att barnet fyller 13 år. Därefter behöver barnet logga in själv för att göra sina vårdärenden.

Appen Vård i Värmland

Vårdcentral Värmland
Vi kan hjälpa dig med de flesta besvär som inte kräver fysisk undersökning eller regelbunden kontakt med din ordinarie vårdcentral. 
Som förälder kan du via Vårdcentral Värmland boka ett videosamtal för barn som är under 16 år. Barnet ska vara med vid samtalet. Läs mer om appen här >>

Appen Ung i Värmland

I appen Ung i Värmland kan du som är ung säkert och enkelt boka ett videosamtal med barnmorska, kurator, psykolog och sjuksköterska.

Personalen har tystnadsplikt och du väljer själv vem du vill ha kontakt med när du bokar din tid. Du kan ställa samma frågor i videosamtalet som vid ett fysiskt besök, och du kan dessutom skriva i samtalets chatt. Besöket är gratis. Läs mer om appen här >>

Kontakta vårdcentralen

Det är nästan alltid vårdcentralen som du ska kontakta först när du blir sjuk eller skadar dig. Här kan du både få rådgivning på telefon och boka ett besök om det behövs. På vårdcentralen arbetar olika yrkesgrupper som kan utreda och behandla allt från lättare besvär till allvarligare sjukdomar.

Jourcentralen
När du behöver vård på kvällar och helger finns jourcentralerna tillgängliga för dig. Här kan du få hjälp med sjukdom och skada som inte kan vänta till dess att vårdcentralen är öppen. Du ringer 1177 för rådgivning och eventuell tidsbokning. Du kan även boka vissa jourtider via appen Vård i Värmland. 

Ringa telefonnummer 1177

Om du behöver sjukvårdsrådgivning när din vårdcentral och övriga mottagningar är stängda kan du ringa 1177, som är öppet dygnet runt. Om du har ett vårdbehov som inte kan vänta till nästa vardag kan du bli inbokad till en jourcentral.

Akutmottagningen

Till akutmottagningen ska du vända dig vid allvarliga sjukdomstillstånd och olyckor. Patienter med störst behov av vård tas om hand först. Om dina besvär inte är akuta finns risk att du får vänta länge eller blir hänvisad vidare till en vårdcentral eller jourcentral.

Ring 112

Vid akut livshotande skada eller sjukdom ska du alltid ringa 112.

Till toppen av sidan