Din guide till vården i Värmland

1177.se

Innehållet gäller Värmland

Det är inte alla sjukdomar och besvär som kräver vård. Ofta finns det mycket som du kan göra på egen hand för att må bättre. Här på webbplatsen hittar du information och råd om hur du kan behandla dig själv hemifrån. Här kan du läsa om symtom, sjukdomar, behandlingar, barns hälsa, tandvård och mycket mer. Du kan också logga in och exempelvis förnya recept, se personlig vårdinformation, kontakta vården samt boka, omboka eller avboka vissa tider.

På 1177.se hittar du en mängd medicinska artiklar, men även filmer och reportage, med information, råd och inspiration för din hälsa. Nedan listar vi våra huvudingångar och vad du kan hitta under varje rubrik.

Liv & hälsa
Här kan du läsa mer om hur kroppen fungerar och få råd om hur du kan leva hälsosamt. Du kan läsa om psykisk hälsa, sexuell hälsa, tandhälsa och om mat och träning. Det finns också texter om stress, övergrepp, alkohol och könsidentitet.

Barn & gravid
Här kan du läsa allt om graviditet, förlossning och föräldraskap. Du kan också hitta fakta och råd om barns hälsa, utveckling, rättigheter, sjukdomar och vård.

Olyckor & skador
Här får du veta mer om olika sorters skador och olyckor och hur du bäst hjälper någon som råkat göra sig illa. Läs om allt ifrån sår och blåmärken till brutna ben och hjärnskakning. Se filmer om hur du gör hjärt-lungräddning på vuxna och barn.

Sjukdomar & besvär
Här finns information om olika sjukdomar och besvär. Du får råd om när och var du behöver söka vård. Läs mer om bland annat allergier, infektioner, hudförändringar och cancer. Lär dig mer om psykiska sjukdomar och besvär eller hur det är att leva med diabetes.

Behandling & hjälpmedel
Här kan du läsa om hur olika undersökningar och behandlingar går till. Du får också veta hur du kan må efteråt. Det finns information om olika sorters läkemedel och om hur det går till att få ett hjälpmedel.

Så fungerar vården
Här kan du läsa om hur du söker vård och stöd, hur du ska bli bemött i vården och vilka avgifter som du får betala. Du får veta vilka lagar och bestämmelser som gäller och hur du kan göra om du inte är nöjd med vården. Det finns också information för dig som är närstående.

Hitta kontaktuppgifter till vården

Från Hitta vård når du mottagningarnas sidor med kontaktuppgifter, telefontider, öppettider och e-tjänster. 

Logga in och använda e-tjänster

Genom att logga in på 1177.se kan du se personlig vårdinformation och kontakta vården på ett säkert sätt. Du får också en möjlighet att vara delaktig i din egen vård. Du som är vårdnadshavare kan även göra barns vårdärenden genom att logga in. Detta fungerar fram till att barnet fyller 13 år. Därefter behöver barnet logga in själv för att göra sina vårdärenden.

Läs om de olika e-tjänsterna och hur du loggar in. 

Till toppen av sidan