Din guide till vården i Värmland

Vård i app

Innehållet gäller Värmland

Med apparna Vård i Värmland eller Ung i Värmland kan du boka tid för videosamtal med vårdpersonal eller bli inbjuden till ett videosamtal, till exempel för ett återbesök.

Vi kan hjälpa dig med de flesta besvär som inte kräver fysisk undersökning. 

Som förälder kan du boka ett videosamtal för barn som är under 16 år. Barnet ska vara med vid samtalet. 

Våra mottagningar:

  • Vårdcentralerna i Värmland, här kan du boka videosamtal med läkare och distriktssköterskor.
  • Fysioterapimottagning, här kan du boka videosamtal med fysioterapeuter.
  • Samtalsmottagning, här kan du boka videosamtal med kurator och psykolog.

Hållbar hälsa med hjälp av hälsocoach

Har du en ohälsosam vana som du vill förändra? Hos oss får du träffa en hälsocoach som kan ge dig verktyg som kan hjälpa dig till en varaktig förändring. Det kan till exempel handla om matvanor, fysisk aktivitet eller stress. Du hittar mottagningen Hållbar hälsa i appen. Du kan även boka tid med tobaksavvänjare.

Ladda ner appen Vård i Värmland här:

Ung i Värmland

I appen Ung i Värmland kan du som är ung säkert och enkelt boka ett videosamtal med barnmorska, kurator, psykolog och sjuksköterska.

Personalen har tystnadsplikt och du väljer själv vem du vill ha kontakt med när du bokar din tid. Du kan ställa samma frågor i videosamtalet som vid ett fysiskt besök, och du kan dessutom skriva i samtalets chatt. Besöket är gratis.

Våra mottagningar i appen:

Första linjen unga Värmland

Till oss vänder du dig när du behöver stöd eller råd kring hur du känner dig. Det kan handla om att känna sig stressad, orolig, nedstämd eller att ha relationsproblem. Ingen fråga eller problem är för litet. Vi finns i appen för dig som är 13–20 år.

Ungdomsmottagningen Värmland

Hos oss på ungdomsmottagning kan du få hjälp med många olika saker kring din hälsa. Det kan handla om frågor om kroppen, sex preventivmedel, oro, ångest eller tankar kring identitet. Vi finns i appen för dig som är 13–25 år.

Ladda ner appen Ung i Värmland här:

Till toppen av sidan