Hörselrehabilitering Umeå

Norrlands universitetssjukhus

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer:

090-785 74 50
Besöksadress:
Norrlands universitetssjukhus
Län, kommun:
Västerbottens län,
Postadress:
Norrlands universitetssjukhus, 90189 Umeå

Välkommen till Hörselrehabilitering Umeå. Kontakta oss med e-tjänsterna eller ring vårt telefonnummer. Här loggar du in i våra e-tjänster

  • Tillsammans kartlägger vi behoven och gör en plan för det stöd vi kan ge dig. I kartläggningen går vi igenom behoven i din vardag.

    Stödet från oss kan vara att ge mer kunskap om din funktionsnedsättning, vissa hjälpmedel, stödsamtal, krisbearbetning och strategier för att du bättre ska klara din vardag. Vi kan också informera om dina ekonomiska rättigheter, samhällets stöd och service och brukarorganisationer. Dina anhöriga kan också få stöd av oss.

    Alla som arbetar i hörselrehabiliteringen har tystnadsplikt. Det betyder att vi bara får prata med andra om dina svårigheter om du tillåter det. Vi kan då samarbeta med till exempel läkare. Vi får prata med varandra inom teamet om sådant som är viktigt för att ditt barn/ungdom/du själv ska få bra hjälp och stöd.

Hörselrehabiliteringen finns till för dig som upplever att dina möjligheter till delaktighet och samspel med omgivningen har minskat till följd av en hörselnedsättning, ljudöverkänslighet eller tinnitusbesvär. För personer med kombinerad syn- och hörselnedsättning ges stödet i ett team som är gemensamt med synrehabiliteringen.


Du som bor i Bjurholm, Dorotea, Lycksele, Nordmaling, Umeå, Vilhelmina, Vindeln, Vännäs och Åsele kan vända dig till hörselrehabiliteringen i Umeå.


Hörselrehabilitering Umeå ingår i Habiliteringscentrum.

Information till patienter

För att få stöd av oss ska det finnas en konstaterad hörselnedsättning, dövhet eller ljudöverkänslighet. Du som har besvär av tinnitus behöver en remiss från läkare eller audionom.

Remisskrav

Ja, om du söker enbart för tinnitus

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region