Vårdcentralen Linden Katrineholm, Katrineholm

Kullbergska sjukhuset

Telefonnummer:

0150-722 00

Telefontider:

 • Mån-Fre07:00 - 17:00

Öppettider:

 • Mån-Tis07:30 - 17:00
 • Ons07:30 - 18:00
 • Tor07:30 - 17:00
 • Fre07:45 - 17:00

Fler tider och telefonnummer

Besöksadress:
Kullbergska sjukhuset
Vägbeskrivning:
För att ta del av rekommenderad färdväg, besök Sörmlandstrafikens webbplats (www.sormlandstrafiken.se) eller hämta karta från Eniro (www.eniro.se).
Län, kommun:
Södermanlands län, Katrineholm
Postadress:
Vårdcentralen Linden Katrineho, Box 110, 641 22 Katrineholm
 • Arbetsterapeuten fokuserar på de problem som kan uppstå i vardagen på grund av sjukdom och skador. Vår arbetsterapeut kan bistå dig med hjälpmedel så att du kan klara din vardag på bästa sätt, trots dina begränsningar.

  Arbetsterapeuten erbjuder:
  • Bedömning, träning, rådgivning vid skador, sjukdomar eller smärttillstånd.
  • Utprovning och tillverkning av handskenor.
  • Guidning och vägledning vid svårigheter att klara dina dagliga aktiviteter, oavsett diagnos.
  • Ergonomisk bedömning och rådgivning.
  • Utprovning och bedömning av diverse hjälpmedel.
  • Minnesutredning.

   

   

 • Här kan du täffa någon från Astma/KOL-teamet.
  Teamet består av Arbetsterapeut, Dietist, Kurator, Läkare, Sjukgymnast och Sjuksköterskor.

  KOL-skola erbjuds två gånger per år:
  Är du intresserad eller har frågor kontakta gärna Sjukgymnast Rosie 0150 - 722 72  eller
  KOL-sköterska Susanne 0150 - 747 51.

   

 • Vi följer ditt barns utveckling, från nyfödd upp till och med fem år, och ger även råd och stöd i föräldrarollen.

  Du som förälder är alltid välkommen med frågor om ditt barn, ditt föräldraskap och om vardagsvanor som mat, amning, lek och sömn. Vi gör regelbundna hälsoundersökningar och vaccineringar för att förebygga och upptäcka sjukdomar.

  Mer om hur en undersökning på BVC går till

  Välkommen att kontakt oss:
  Åsa Falk                 0150 - 722 15
  Helena Lundblad    0150 - 722 16
  Petra Hollström      0150 - 722 17
  Petra Fagerlund     0150 - 722 19

 • Som patient följs du upp kontinuerligt av en av våra diabetessköterskor i samråd med din läkare. Vi arbetar också tillsammans med dietist och andra kompetenser som kan behövas i din behandling.

  Hit kan du som patient vända dig och få svar på dina frågor som handlar om diabetes.

  Här kan du läsa mer om diabetes.

 • Distriktssköterskorna och sjuksköterskorna på vårdcentralen arbetar både med telefonrådgivning och tar emot bokade besök på mottagningen.

  Vi bedömer ditt behov av vård- och behandlingsbehov och ser till att du får den hjälp du behöver. Vi har ett nära samarbete med kollegorna på vårdcentralen.

  Distriktsköterskorna kan även skriva ut vissa receptbelagda mediciner och hjälpmedel.

 • På Hjärtsvikts- och blodtrycksmottagningen gör vi uppföljningar, kontroller, ger råd om levnadsvanor och justerar mediciner på de patienter som har fått diagnos hjärtsvikt och/eller hypertoni (högt blodtryck).
  Sjuksköterskorna på mottagningen är vidareutbildade i kardiologi och jobbar i nära samarbete med läkare och övrig personal.Om du har fått diagnos hjärtsvikt eller hypertoni så remitteras du till mottagningen av din läkare, för uppföljande kontroller.

  Här kan du läsa mer om hjärtsvikt och högt blodtryck (hypertoni).

   

 • Lättakuten är en öppen mottagning till läkare, sjuksköterska och sjukgymnast. Innan du träffar vårdpersonal ber vi dig att svara på några frågor om vad du söker för på pekskärmar. Syftet med detta är att göra ditt besök så smidigt som möjligt.

  Till Lättakuten kan du som är listad hos oss komma, utan att boka tid, om du har lättare akuta besvär som du haft högst i två veckor, så som :

  Feber - hosta - snuva
  Halsont
  Allergi och insektsbett
  Smärta i knä - fot -
  Smärta i nacke - axel - skuldra
  Smärta i rygg
  Mage
  Ögon
  Öron
  Hud
  Urinvägar

  Följ skyltarna märkta "Lättakuten".

  Öppettider

  Helgfri måndag - fredag kl 8 - 10.
  OBS! Vid hög belastning kan Lättakuten stängas tidigare.

  Om du har haft besvär längre än 14 dagar  krävs ditt besök längre tid. Ring då istället  0150 - 722 00 för ett rådgivande samtal med sköterska.

  Barn under 6 månader hänvisar vi till Barnmottagningen.

   

 • På vårt lab tas prover både till våra egna läkare och till läkare på sjukhus eller annan vårdinrättning. Alla prover måste vara beställda av läkare eller sjuksköterska. Vid provtagning för annan klinik är det viktigt att du har remissen med dig.

  Om du ska ta fasteprover så måste du vara fastande minst 12 timmar före provtagning. Du får dricka klara drycker så som vatten.

  Provrör till urinprov finns att hämta gratis på vårdcentralen.

  Vi har drop in alla vardagar.
  Måndag, tisdag, torsdag och fredag kl 8 - 15
  Onsdag kl 8 - 17.

 • Rehabkoordinatorn samordnar vårdens del i sjukskrivningsprocessen och samverkar med arbetsgivare, företagshälsovård, Försäkringskassan, arbetsförmedlingen och kommunen.

  Om man är sjuk och inte klarar av att arbeta behöver man ibland vara sjukskriven. Sjukskrivningen är då en del av rehabiliteringen. Syftet med att träffa rehabkoordinator är att underlätta din rehabilitering för att du ska kunna återfå din arbetsförmåga, alternativt undvika sjukskrivning.

  Rehabkoordinatorn finns som stöd för dig med:
  • Att identifiera dina rehabiliteringsbehov
  • Dialog kring stöd, behandling och insatser
  • Att i samarbete med dig och behandlande läkare eller annan sjukvårdspersonal komma fram till en plan   för din rehabilitering
  • Stöd för samordnande insatser till exempel Försäkringskassan eller arbetsförmedlingen, och vid behov ta arbetsgivarkontakt

  Rehabiliteringsteamet eller vårdplaneringsteamet som vi kallar det finns till för att se till att du som patient får de kontakter som du behöver i din rehabilitering. Vi arbetar både förebyggande för att undvika sjukskrivning men även för att rehabilitera under pågående sjukskrivning så att du får rätt stöd i rätt tid.

  Rehabkoordinator Josefine Sterlinge, 0150 - 722 71.

   

 • Du är välkommen att vända dig till oss för stöd om du är äldre och eller har många sjukdomar.

  Behovet av stöd kan se olika ut beroende på vilken livssituation du befinner dig i. Om man har många sjukdomar, eller är äldre, kan det ibland vara svårt att veta vart man ska vända sig i olika ärenden.

  Din samordningssköterska går tillsammans med dig och eventuell anhörig igenom din hälsa och eventuella risker som kan förebyggas. Ditt behov av sammanhållen vård bedöms och tillsammans gör vi en individuell vårdplan, kanske tillsammans med anhörig eller någon annan vårdpersonal. Utifrån din individuella vårdplan planerar vi tillsammans din vård.

  Din samordningssköterska fungerar som en fast vårdkontakt som du kan vända dig till för råd, stöd och vägledning. Vi erbjuder även råd och stöd till närstående.

  Telefon 0150 - 722 02 Camilla Hammarbäck

 • Du kan vända dig till oss om du fått svårigheter i livet som du behöver hjälp med att hantera. Det kan exempelvis handla om stress, sömnsvårigheter, ångest, oro, nedstämdhet, sorg, kris eller trauma.

  En kontakt med oss börjar med ett bedömningssamtal för att avgöra vilka insatser du behöver. Vi kan bland annat erbjuda rågivande samtal, kognitiv beteendeterapi (KBT) och psykodynamisk terapi (PDT). En del av behandlingsarbetet bedrivs i grupp och vi erbjuder också KBT administrerad via internet.

  Rådgivningstelefon psykologiska behandlingsteamet 0150 - 722 77.

  Du får då en uppringningstid som vi ringer upp dig på.

   

 • Distriktssköterskemottagning Björkvik, Yngaregården

  Sandviksvägen 1
  640 20 Björkvik
  Telefon: 0150-722 94,
  Drop-in mottagning helgfri måndag och torsdag kl 8 - 10

   

  Distriktssköterskemottagning Julita, Almgården

  Drop-in mottagning helgfri tisdag kl 8 - 10
  Hemgårdsvägen 5
  Telefon 0150- 722 86

   

 • Vi kan hjälpa dig med undersökning och behandling av rörelse- och stödjeorganen, yrsel, huvudvärk samt rehabilitering efter skada eller operation t.ex. höft- och knäprotes. Vid behov tar vi fram individuellt anpassade träningsprogram och provar ut gånghjälpmedel såsom kryckor, käppar och rollatorer..

  Du är välkommen att kontakta oss per telefon. Remiss behövs inte.

  Telefon: 0150 - 722 70

  Det går bra att anmäla sig via vår själv-check-in som finns vid huvudentrén eller vid Apoteksingången.

Personalen vid VC Linden erbjuder dig råd, vård och behandling av en erfaren personalgrupp med bred kompetens.Här träffar du vår kunniga personal, bland annat distriktsläkare, undersköterskor, distriktssköterskor, - inklusive barnavårdcentralen- och sjuksköterskor med särskild utbildning inom diabetes, astma/KOL, demens och kostrådgivning.Här finns också vår rehabiliteringsverksamhet, där kan du få hjälp av sjukgymnast, arbetsterapeut, samtalsterapeut och psykolog.Vid vårat laboratorium sker provtagning/analysering av våra biomedicinska analytiker och undersköterskor. Anmäl dig alltid i receptionen. Följ skyltningen från huvudentrén eller Vårdapoteket på Kullbergska sjukhuset.

Lättakuten är öppen heglfri:

Måndag-Fredag kl 08.00-10.00

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

 • Ulla JordanEnhetschef
 • Helena GustafssonVerksamhetschef
 • Magnus LihagenEnhetschef