Svårt att nå vården i Strängnäs och Mariefred.Det här meddelandet avser Sörmland

Just nu kan det vara svårt att nå flera vårdverksamheter i Strängnäs och Mariefred. Det är driftstörningar i nätverket som påverkar både telefoni och IT.

Läs mer:

Störningar i Strängnäs och Mariefred

Ögonmottagningen Nyköpings lasarett, Nyköping

Nyköpings lasarett, entré 20 vid Hållstavägen. Målpunkt C plan 2.

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Växeltelefon

Öppettider
Måndag
08.00–17.00
Tisdag
08.00–17.00
Onsdag
08.00–17.00
Torsdag
08.00–17.00
Fredag
08.00–14.00
Lördag
Stängt
Söndag
Stängt

Besöksadress:
Nyköpings lasarett, entré 20 vid Hållstavägen. Målpunkt C plan 2.
Län, kommun:
Södermanlands län, Nyköping
Postadress:
Sörmlands län, Ögonmottagningen Nyköpings las, 611 85 Nyköping

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Lämpliga busslinjer för att ta sig hit är exempelvis stadstrafik linje 1 mot Harg till hållplats Nyköpings lasarett eller landsbygdslinjerna 515, 805 och 759. Servicelinje 161 och 162 stannar vid hållplats Vårdcentralen Åsidan. Använd reseplaneraren på Sormlandstrafiken.se, eller appen, för att hitta det alternativ som passar dig bäst.

Med bil tar du dig lättast hit genom att ta avfart 133 från E4 till Brunnsgatan och därefter följa skyltningen

Hitta på plats:

Gå in via entré 20. Anmäl dig i den incheckningsterminalen som finns i anslutning till entrén. Tag hiss/trappa vid målpunkt C till plan 2. Gå till väntrum 2.

Ögonkliniken i Sörmland är en länsklinik med placering på Mälarsjukhuset i Eskilstuna, Nyköpings lasarett och Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. Vanliga patientgrupper är de med grå starr (katarakt), glaukom (grön starr), diabetesförändringar i ögat, åldersförändringar på gula fläcken (macula), skelning hos barn och vuxna.

Då Ögonkliniken är en specialistmottagning ska du som patient alltid kontakta primärvården eller 1177 i första hand.

Ögonkliniken har ett avtal med Optalmica i Eskilstuna, anledningen till avtalet är våra långa köer för gråstarrsoperationer. Vi ser Optalmica som en del av vår Ögonklinik i Sörmland och kommer därför skicka över en hel del patienter till dem för bedömning/behandling avseende frågeställning/operation av grå starr. Kallelser till besök kommer direkt från Optalmica.

Ögonkliniken har även ett avtal med Digifundus som utför fotografering av ögonbotten, de är också en del av Ögonklinikens verksamhet. Kallelser till ögonbottenfoto kommer direkt från Digifundus.

Driftsform

Driftsform: Region

Till toppen av sidan