Barnmorskemottagningen Mälarsjukhuset, Eskilstuna

Entré 1, Huvudentré Mälarsjukhuset 1

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Växeltelefon

Öppettider
Måndag
07.30–16.30
Tisdag
07.30–16.30
Onsdag
07.30–16.30
Torsdag
07.30–16.30
Fredag
07.30–13.30
Lördag
Stängt
Söndag
Stängt
Drop-in-tider
Måndag
15.00–16.00
Tisdag
08.00–09.00
Onsdag
Ingen drop-in
Torsdag
15.00–16.00
Fredag
08.00–09.00
Lördag
Ingen drop-in
Söndag
Ingen drop-in

Besöksadress:
Entré 1, Huvudentré Mälarsjukhuset 1
Län, kommun:
Södermanlands län, Eskilstuna
Postadress:
Barnmorskemottagningen Mälarsj, 631 88 Eskilstuna

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Lämpliga busslinjer för att ta sig hit är Stadstrafik linje 4 och 30/31 (Servicelinjen) till hållplats Mälarsjukhuset vid huvudentrén.

Landsbygdslinjerna 208, 220 och 820 stannar vid Mälarsjukhusets huvudentré på Kungsvägen. Stadstrafik linje 7 mot Trumtorp stannar på hållplats Mälarsjukhuset Sveavägen. På hållplatsen Mälarsjukhuset Sveavägen stannar även landsbygdslinjerna 801, 701 och 700. Använd reseplaneraren på Sormlandstrafiken.se, eller appen, för att hitta det alternativ som passar dig bäst.

Med bil tar du avfart 133 från E20 och följer skyltning till sjukhuset.

Från Nyköping sväng av väg 53 mot Sveavägen och följ därefter skyltningen.

Hitta på plats:

Entré 1

Kungsvägen 42

Målpunkt G

Plan 6

Publicerad: 2020-10-21

Havandeskapsförgiftning är en av de vanligaste orsakerna till att kvinnan blir akut sjuk under graviditeten. Syftet med studien är att utveckla screening-test som kan användas i tidig graviditet och utifrån det individanpassa övervakningen under graviditeten samt påbörja förebyggande behandling vid behov. Kvinnor rekryteras vid ultraljudsundersökning i tidig graviditet. Kvinnan får lämna information om kända riskfaktorer, lämna blodprov och ta sitt blodtryck.
Läs gärna mer på impacstudien.se.

Publicerad: 2020-07-21

All föräldragruppsverksamhet är tillsvidare inställd på rekommendation av Folkhälsomyndigheten och Regionsörmland för att mions smittspridning av Covid-19.
Vi kan istället erbjuda några korta informationsfilmer. I dagsläget har vi flera kapitel om profylax, amning, praktisk information inför ditt besök på förlossningen, smärtstillande, samt en serie med information från vår fysioterapeut.

Publicerad: 2022-02-22

Om du redan har ett preventivmedel du är nöjd med och behöver förnya ditt recept eller ta ut en spiral så är du välkommen på drop-in:

  • Måndagar 15.00-16.00
  • Tisdagar: 8.00-9.00
  • Onsdagar: ingen drop in
  • Torsdagar: 15.00-16.00
  • Fredagar: 08.00-09.00

På Barnmorskemottagningen arbetar barnmorskor, undersköterskor, medicinsk sekreterare, läkare, fysioterapeut, psykolog.

Barnmorskor från mottagningen arbetar också på familjecentralen i City, Skiftinge, Strängnäs, Tomaskyrkan och Torshälla.

Mottagningen är HBTQ certifierad.

Driftsform

Driftsform: Region

Du är välkommen att boka tid för besök hos oss för preventivmedelsrådgivning, gynekologiskt cellprov, om du är gravid eller om du har frågor om graviditet. 

 

  • Du som väntar barn har möjlighet att komma på regelbundna besök hos en barnmorska. Här kan du läsa mer om vad som händer under graviditeten. Du kan bland annat läsa om hälsa, undersökningar, besvär och vad som händer i livmodern vecka för vecka.

    Inom region Sörmland erbjuds du cirka tio besök. Exakt hur många det blir och hur de fördelas bestäms av dig och din barnmorska utifrån hur du mår. Läs vidare vad som händer hos barnmorskan i Sörmland.

    Vår föräldraförberedande verksamhet är förnärvarande inställd. Ta gärna del av våra föräldraförberedande informationsfilmer

    För dig som inte talar svenska erbjuder vi information och föräldragrupper på flera olika språk. Fråga din barnmorska så hjälper hen dig.

  • I Region Sörmland erbjuder vi ett ultraljud i kombination med blodprov till dig som fyllt 35 år då du blev gravid. Metoden kallas Kombinerat ultraljud och blodprov – KUB och kan bara utföras mellan graviditetsvecka 11+0 och 13+6.

    Om du har haft ett tidigare foster med en missbildning eller genetisk avvikelse erbjuder vi ett läkarsamtal med rådgivning om vilken fosterdiagnostik som kan erbjudas under nuvarande graviditet. Ibland kan detta innebära ett tidigt ultraljud, och ibland genetiska tester.

    Läs mer om fosterdiagnostik och undersökningar under graviditeten. 

    Fosterdiagnostik utförs på Specialistmödravårdsmottagningen Mälarsjukhuset.

  • Förlossningsrädsla är inte ovanligt. Därför arbetar här så kallade aurorabarnmorskor som är specialutbildade inom förlossningsrädsla. Om du skulle behöva stöd finns de här för dig under graviditet och förlossning.

    Vi vill att du ska känna dig trygg när du föder barn. Som föderska ska du kunna tro på din egen förmåga att föda. Många som är rädda inför förlossningen blir lugnare efter att de fått prata om sin oro. Prata med din barnmorska så hjälper hen dig. Läs mer om förlossningsrädsla

  • Om du vill prata om eller ha hjälp med graviditetsrelaterad bäckensmärta, ryggsmärta, fysisk aktivitet, åderbråck eller liknande kan du boka tid med vår sjukgymnast eller fysioterapeut.

    Vi hjälper dig också med TENS-utprovning. Boka tiden hos din barnmorska för att få hjälp av fysioterapeut med förskrivning och utprovning av TENS-apparat.

  • Välkommen att kontakta oss kring allt gällande preventivmedel. Läs gärna på om de olika preventivmedelsmetoderna.

    Läs under fliken aktuellt angående prev drop-in.

  • Bra att veta vid gynekologisk cellprovtagning:

    • Datum för senaste mens.
    • Cellprov ska inte tas om du har mens.
    • Cellprov bör inte tas tidigare än 12 veckor efter förlossning.
    • Avstå från samlag och slidpiller dygnet före provtagning.
    • Låt p-ring/östrogenring sitta kvar i slidan

    Vid frågor om, eller ombokning av gynekologisk cellprovtagning, ring på telefonnummer: 016-10 30 91

Glöm inte legitimation!

Om du ska på ett bokat besök är det viktigt att du checkar in innan du går till mottagningen. (Gäller alla bokade besök förutom cellprov).

Incheckningsterminalen hittar du innanför sjukhusets huvudentré samt vid Hiss G.

Till toppen av sidan