Psykiatrisk klinik Skellefteå och Södra Lappland


Våra e-tjänster

Fler e-tjänster Färre e-tjänster
  • Av/omboka tid

  • Beställa journalkopior

  • Egen vårdbegäran

  • Förlänga sjukskrivning

  • Förnya recept

  • Kontakta mig

Telefonnummer och Öppettider

090-785 93 94
Öppet idag:
08–17

Övriga tider och telefonnummer

Öppettider:
Mån-fre 08–17

Aktuellt

Om du inte är nöjd med vården

Publicerad: 2018-05-02

Du kan lämna synpunkter eller klaga om du varit med om något inom vården som du inte är nöjd med. Det kan du göra både som patient och närstående. Dina synpunkter kan bidra till att vården blir bättre och säkrare.

Ditt klagomål lämnar du skriftligt. Blanketter lämnas ut via klinikens reception. Du kan också läsa mer på 1177.se.

ADRESS

Besöksadress
Klockarbergsvägen
Län, kommun
Västerbottens län, Skellefteå
Postadress
Klockarbergsvägen
93186 Skellefteå

Vårt utbud

Här hittar du kontaktuppgifter för stöd och hjälp i Skellefteå och södra Lappland. Om du vill ta del av andras erfarenheter och vad man kan göra själv kan du läsa mer under tema Psykisk hälsa.  

Söker du kontaktuppgifter till psykiatrisk mottagning i Lycksele, Storuman eller Vilhelmina? Klicka på länkarna nedan. Länkar finns också under "Mottagningar".

Psykiatrisk mottagning Lycksele
Psykiatrisk mottagning Storuman
Psykiatrisk mottagning Vilhelmina

Jour- och bedömningsenhet

Till jourenheten kan du vända dig om du är i behov av akut hjälp för dina psykiska besvär. Om det inte är akut får du i första hand vända dig till din hälsocentral eller ringa vår rådgivning.

Kontaktuppgifter till Jour och bedömningsenheten

Mottagningar

Mottagning 1 och 2

Telefon 090-785 93 94
Patienter 25 år och äldre som är listade på hälsocentralerna i Bureå, Anderstorp, Lövånger, Erikslid, Norsjö, Burträsk och Boliden får remiss till mottagning 1.

Patienter 25 år och äldre som är listade på hälsocentralerna i Skelleftehamn, Byske, Jörn samt Kåge/Moröbacke och Heimdall får remiss till mottagning 2.

Kontaktuppgifter till mottagning 1

Kontaktuppgifter till mottagning 2


Beroendemottagning

Kontaktuppgifter till Psykiatrisk mottagning beroende Skellefteå


Mottagning 3 Skellefteå

Här finns äldretteam, medicinsk serviceenhet (MSE) och MBT-team.
Telefon 090-785 93 94

Psykiatrisk mottagning Lycksele

Psykiatrisk mottagning Storuman

Psykiatrisk mottagning Vilhelmina

Psykiatrisk mottagning för unga vuxna

Specialiserad psykiatri för dig mellan 18 och 25 år.

Läs mer om mottagning för unga vuxna

Avdelningar

Psykiatrisk avdelning 1 och 2

Vi vänder oss till personer över 18 år som har olika typer av psykisk ohälsa och är i behov av heldygnsvård. All behandling är individuellt utformad och kan därför se olika ut. Det kan till exempel vara medicinsk behandling, samtalsbehandling eller annan överenskommen behandling. Behandlingsarbetet sker utifrån en vårdplan i vilken vi tillsammans sätter upp mål och åtgärder för vad vårdtiden kommer att innehålla.

Vi lägger stor vikt vid socialt umgänge och i dagrummet spelar vi spel, stickar, ser på tv och äter måltider tillsammans.

Vi som arbetar på avdelningen är sjuksköterskor och skötare. Ditt behov av kontakt med psykiater, kurator eller psykolog får du via den psykiatriska öppenvården.

 

Beroendeavdelning

Heldygnsvård för patienter som har problem med beroende som kräver specialistkompetens, till exempel övervakad tillnyktring och abstinensbehandling.

Mellanvård

Gästhuset är en så kallad mellanvårdsverksamhet och erbjuder ett alternativ till inläggning på en psykiatrisk avdelning. Även de som befinner sig i en utslussningsfas från en psykiatrisk avdelning kan kortvarigt vistas här.

Personal finns tillgänglig dygnet runt och vår strävan är att erbjuda en lugn och harmonisk miljö.

Ätstörningsenhet

VI är en specialiserad ätstörningsmottagning för personer över 18 år. Du kan antingen söka själv till oss eller komma via remiss.

Efter bedömning erbjuds individuellt anpassad behandling. Inledningsvis ligger fokus på att minska svält och hetsätning. Det är viktigt att kartlägga och behandla andra faktorer som kan bidra till att ätstörningen kvarstår. Samarbete med familjen och det övriga sociala nätverket kvar vara en del i behandlingen.

Om oss

Verksamheten består av den psykiatriska kliniken i Skellefteå och de psykiatriska mottagningarna i Lycksele, Storuman och Vilhelmina.

Vi behandlar dig som är över 18 år och har psykisk ohälsa och beroendeproblematik som kräver specialistkompetens.

All behandling är individuellt utformad och ser därför olika ut. Det kan till exempel vara medicinsk behandling, samtalsbehandling, familjebehandling, psykoterapi eller annan överenskommen behandling.