Mottagningens logotyp

Psykiatriska mottagningen Strängnäs, Strängnäs


Våra e-tjänster

Fler e-tjänster Färre e-tjänster
  • 1. Mina Bokade tider, av- och omboka tid

  • Beställa journalkopior

  • Förnya recept

  • Kontakta mig

Telefonnummer och Öppettider

0152-261 19
Telefontid idag:
06–15 Återbud kan lämn
Öppet idag:
08–12 , 13–16

Övriga tider och telefonnummer

Telefontider:
Mån-fre 06–15 Återbud kan lämn
Öppettider:
Mån-fre 08–12
Mån-fre 13–16
Växeltelefon:
016-10 30 00

ADRESS

Besöksadress
Finningevägen 40 , Strängnäs
Län, kommun
Södermanlands län, Strängnäs
Postadress
Psykiatriska mottagningen Strä
63188 Eskilstuna
Vägbeskrivning

För att ta del av rekommenderad färdväg, besök Sörmlandstrafikens webbplats (www.sormlandstrafiken.se) eller hämta karta från Eniro (www.eniro.se).

Om oss

Välkommen till Psykiatrisk mottagning Strängnäs!Vi är en allmänpsykiatrisk specialistmottagning som behandlar svårare psykiatrisk problematik, t.ex. bipolär sjukdom, svårare depressioner, ADHD och psykossjukdomar. För beroendeproblematik vänligen kontakta Beroendecentrum i Eskilstuna. Vi är cirka 30 personer som arbetar på psykiatriska mottagningen. Tillsammans kan vi erbjuda ett brett utbud av behandlingar så som olika psykoterapiinriktningar, enskilt och i grupp, läkemedelsbehandling, psykiatrisk omvårdnad, informationsföreläsningar för patient och anhöriga, och rehabilitering. Vi har ett nära samarbete med olika enheter inom sjukvården, t ex din behandlare på vårdcentralen. Samarbete sker också med andra aktörer, t ex olika verksamheter inom kommunen, försäkringskassan och arbetsförmedlingen.

Att söka behandling hos oss.

I Region Sörmland finns en vårdöverenskommelse mellan vårdcentraler och specialistpsykiatri där vårdcentralen är den första vårdnivån vid psykisk ohälsa. Därför ska du i första hand kontakta din vårdcentral. Om din behandlare på vårdcentralen och du anser att du behöver komma till specialistpsykiatrin kan de skicka en remiss hit för konsultation eller bedömning. Du har också möjlighet att göra en egenremiss genom att kontakta vår rådgivningssjuksköterska på telefonnummer 0152-261 19.


Du kan även komma i kontakt med oss via Mina vårdkontakter här på 1177. Där kan du lämna återbud, förnya recept och skriva ett meddelande.


Vårdgaranti och valfrihetsservice

Du har som patient rätt till fritt vårdval.

Om du har frågor om väntetider och vilka regler som gäller för just dig kan du alltid kontakta Region Sörmlands vårdgaranti- och valfrihetsservice på tfn 0155-247730


Har du frågor?

Välkommen att kontakta oss!

Läs mer på 1177 Vårdguiden

Visa fler mottagningar inom

Driftsform:
Landsting/Region.
  • Stina Roxlund
    Enhetschef
  • Yvonne de Klonia
    Psykolog