Mottagningens logotyp

Operationsavdelningen Mälarsjukhuset, Eskilstuna


Ska ditt barn opereras på Mälarsjukhuset?

Vi rekommenderar att du och ditt barn kommer på en visning av vår operationsavdelning innan operationen. En narkossköterska visar och berättar hur narkosen går till, man får se och prova de kläder som patienten och föräldern ska ha på sig samt får se hur en operationssal ser ut. Erfarenhet visar att både de barn och föräldrar som varit på pre-opvisning är betydligt lugnare och mindre rädda/nervösa när operationsdagen kommer. Vi har visning på tisdagar och torsdagar klockan 15.30, det krävs ingen föranmälan och visningen är kostnadsfri. Meddela din ankomst i receptionen på Centraloperation så kommer vi och tar hand om dig och ditt barn. Varmt välkomna!

Telefonnummer och Öppettider

016-10 37 50
Öppet idag:
07–16:30

Övriga tider och telefonnummer

Öppettider:
Mån-tor 07–16:30
Fre 07–13
Växeltelefon:
016-10 30 00

ADRESS

Besöksadress
Mälarsjukhuset, Hiss E, plan 4
Län, kommun
Södermanlands län, Eskilstuna
Postadress
Operationsavdelningen Mälarsju
631 88 Eskilstuna
Vägbeskrivning

För att ta del av rekommenderad färdväg, besök Sörmlandstrafikens webbplats (www.sormlandstrafiken.se) eller hämta karta från Eniro (www.eniro.se).

Om oss

Mälarsjukhuset har länets största operationsavdelning. Vi erbjuder kvalificerad anestesi- och operationssjukvård inom flera specialiteter: allmänkirurgi, ortopedi, gynekologi och öron-näsa-hals. Vi hjälper även till med narkos och bedövning vid ögon- och tandoperationer, röntgen och barngastro samt med smärtlindring och avslappning vid olika typer av behandlingar och undersökningar. Vi arbetar systematiskt med patientsäkerhet för att kunna erbjuda en säker vård med hög kvalitet. Vi arbetar enligt Världshälsoorganisationens checklista för ökad säkerhet vid operationer. Checklistan innehåller enkla rutiner och kontrollpunkter som genomförs innan, under och efter operation. Antalet komplikationer och vård-relaterade infektioner har minskat där man arbetat enligt checklistan. Vi samverkar med de opererande klinikerna med att se över rutiner, arbetssätt och patientflöden. Vårt mål är att kunna erbjuda dig som patient behandling inom fastställd vårdgaranti.

  • Marita Teterin
    Sjuksköterska