Vrinnevisjukhuset i Norrköping, Norrköping


Våra e-tjänster

Fler e-tjänster Färre e-tjänster
  • Synpunkter och klagomål

Telefonnummer och Öppettider

010-103 00 00
Öppet idag:
06:30–19:30

Övriga tider och telefonnummer

Öppettider:
Mån-fre 06:30–19:30
Lör-sön 08–19:30
Växeltelefon:
010-103 00 00

Aktuellt

Om- och nybyggnationer på sjukhuset

Publicerad: 2017-09-27

Under flera år pågår ny- och ombyggnationer på Vrinnevisjukhuset. Det kan påverka din färdväg. Tänk därför på att vara ute i god tid till ditt besök.  Läs mer om Vrinnevisjukhusets om- och tillbyggnad >>

ADRESS

Besöksadress
Gamla Övägen 25, Norrköping
Län, kommun
Östergötlands län, Norrköping
Postadress
601 82 Norrköping

Vårt utbud

Välkommen till Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Här hittar du information om den service som finns på sjukhuset för dig som patient, anhörig eller besökare.

Anmälan och betalning

Anmälan och betalning till besök på sjukhuset sker på olika sätt, antingen i receptionen på respektive mottagning eller klinik, eller i receptionen i huvudentrén. Se information i din kallelse.

För vissa besök kan du själv anmäla dig och betala avgiften i en självbetjäningsterminal, mer information finns under rubriken "Självbetjäning".

Apotek

Apotek finns i huvudentrén.

Öppettider:
Måndag - fredag 8.30 - 17.30
Lördag 10.00 - 13.00.
Söndagar stängt. 

Telefon: 0771-450 450.
E-post: direkt@apoteket.se

Bankomat

Bankomat finns i huvudentrén.

Besökstider på sjukhuset

Många sjukhusavdelningar har fria besökstider till patienterna. Ibland kan antalet besökande behöva begränsas, exempelvis på grund av smittrisk eller för att skapa en lugn miljö för patienterna.

En del vårdavdelningar har bestämda besökstider. Hur besökstiderna ser ut beror på vilken slags vård som bedrivs på avdelningen.

Om du vill veta besökstiderna till en viss sjukhusavdelning kan du söka upp avdelningens sida här på 1177.se. Saknas information om besökstider på avdelningens sida, kan du ta kontakt med avdelningen via telefonnumret som alltid finns angivet på sidan.

Buss

Från Resecentrum till Vrinnevisjukhuset går tätortsbuss nummer 112, 115 och 117 samt landsbygdsbuss 457. 112 är den snabbaste linjen och tar cirka 13 minuter (går morgon och eftermiddag).

I huvudentrén på sjukhuset kan du se aktuella busstider på en tv-skärm. Här kan du också köpa enkelbiljetter för tätortsbussarna i en försäljningsautomat (Quickomat). Betalningen sker med betalkort. För resa med landsbygdsbuss köper du en enkelbiljett ombord med betalkort.

För mer information om tider, turer och biljetter, se Östgötatrafikens webbplats >>>

Cafeteria, restaurang och kiosk

Lindahls konditori
Finns i huvudentrén. 

Öppettider:
Måndag-fredag 8-18
Lördag: 10-16
Söndag: 10-16

 

Pressbyrån
Finns i huvudentrén.

Öppettider:
Vardagar 8-18
Lördagar 8-16
Söndagar och helgdagar 8-16

 

Restaurang Vindruvan 
Finns på plan 1 ovanför huvudentrén.

Öppettider: vardagar  08.00-16.00

 

Det finns även en kaffeautomat på plan 1 utanför restaurangen och en varuautomat i huvudentrén.

Cykelpump

Luftpump för att pumpa däck till cyklar, barnvagnar och rullstolar finns utanför entrén Blå porten.

Frisör

Dam- och herrfrisör finns på plan 1, uppgång D.

Öppettider:
Måndag-fredag 9.00-17.00
(sommartid/juni-augusti: tisdag-torsdag 9.00-17.00)

Telefon: 011-26 05 25

Informationsdisk och reception

Det finns en reception i huvudentrén på sjukhuset. Här får du hjälp med vägbeskrivning och information om var du ska anmäla och betala för ditt besök. Du kan också få information om bland annat avgifter, högkostnadsskydd, frikort, besökstider och service på sjukhuset.

Anmälan och betalning för vissa besök sker vid receptionen i huvudentrén. Se information i din kallelse.

Öppettider:
Måndag - torsdag 07.30-16.00
Fredag 07.30-15.00
 
Telefonnummer: 010-104 03 61 

Internet

Det finns ett fritt trådlöst gästnät (wifi) för patienter och besökare på sjukhuset. Anslut mot nätverket *Region-guest på din telefon, läsplatta eller dator. Därefter öppnas en webbläsare och du kommer automatiskt till en sida där du godkänner regionens internetvillkor och kan ansluta till internet.

Kartor

Karta över sjukhusområdet, Vrinnevisjukhuset i Norrköping >>>
Kartan visar ingångsnummer till mottagningar, avdelningar och annan verksamhet på sjukhuset. Här ser du även var parkeringsplatser, restaurang, apotek och annan service finns.

Vägvisning inomhus, Vrinnevisjukhuset i Norrköping >>>
Kartan innehåller vägbeskrivning från huvudentrén och Blå porten till mottagningar och avdelningar.

Ordningsregler

På sjukhuset går omsorgen om våra patienter alltid i första hand. Därför ber vi dig att respektera de ordningsregler som finns för bland annat öppettider, besök, mobiltelefoni med mera. Sjukhusområdet är helt rökfritt.

Ordningsregler för Vrinnevisjukhuset >>>

Parkeringsplatser

En stor avgiftsbelagd parkering finns framför huvudentrén.
Avgiftsfria parkeringsplatser finns ut mot Gamla Övägen. 

Karta över sjukhusområdet hittar du under rubriken "Kartor" ovan.

Rödakorsvärdar erbjuder hjälp

På Vrinnevisjukhuset finns Rödakorsvärdar som kan hjälpa dig som patient eller besökare tillrätta i sjukhuset. Värdarna kan hjälpa till med praktiska saker som en anhörig eller vän skulle ha gjort. Ett sjukhusbesök kan kännas ovant och skrämmande, en obekant plats som är lätt att tappa bort sig i, därför finns Rödakorsvärdar på många sjukhus i Sverige, så även på Vrinnevisjukhuset.

Sjukhuskyrkan och andlig vård

På sjukhuset finns företrädare för olika trossamfund som erbjuder andlig vård som ett komplement till övriga vårdgivare. Den andliga vården finns till för patienter, anhöriga och personal oavsett om man har en tro eller inte. Stödet kan bestå av samtal, krishantering och ceremonier som exempelvis bön, riter vid avsked eller dop. Alla medarbetare inom andlig vård har tystnadsplikt och för inga journaler.

Personalen på avdelningen kan hjälpa till med kontakter inom andlig vård. Du kan också själv vända dig direkt till Sjukhuskyrkan, som även kan förmedla kontakter till företrädare inom andra samfund och religioner.

Sjukhuskyrkans expedition ligger vid uppgång R bredvid samlingssalen Fornborgen. Mer informations finns på Sjukhuskyrkans webbplats >>>

Självbetjäning - anmälan och betalning

I huvudentrén och i Blå porten finns självbetjäningsterminaler. Här kan du själv anmäla ditt besök och betala avgiften innan du går till mottagningen. Självbetjäning fungerar bara för vissa besök. Om du har ett boknings-id – en femsiffrig kod – längst ned i din kallelse kan du använda självbetjäningen.

Taxitelefon

Telefon med direktkoppling till färdtjänst, sjukresor och taxi finns i huvudentrén samt vid Blå porten.

Utanför huvudentrén finns en väntplats för taxibilar.

Om oss

Vrinnevisjukhuset i Norrköping (ViN) är ett länssjukhus för östra Östergötlands cirka 170 000 invånare. Sjukhuset samverkar med övriga sjukhus inom Region Östergötland, med länsdelens vårdcentraler samt med den Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet.


Sjukhuset har omkring 310 vårdplatser och cirka 2 200 anställda. Vrinnevisjukhuset erbjuder en modern diagnostik, säker vård och behandling. Akut svårt sjuka och skadade får en snabb och kvalificerad medicinsk hjälp dygnet runt.


Under flera år pågår en stor om- och nybyggnation av Vrinnevisjukhuset. Sjukhuset ska bli ett modernt och flexibelt akutsjukhus vars verksamheter alltid har patientens bästa i fokus. Lokalerna ska underlätta ett trygg och säker vård. År 2020 ska det nya Vrinnevisjukhuset vara klart.

Läs mer på 1177 Vårdguiden

Driftsform:
Landsting/Region.