Mottagningens logotyp

Samtalsmottagning barn och unga Falun


Telefonnummer och Öppettider

023-49 16 55
Telefontid idag:
Stängt
Öppet idag:
08–17

Övriga tider och telefonnummer

Telefontider:
Mån 13–15
Öppettider:
Mån-fre 08–17
Växeltelefon:
023-49 00 00

ADRESS

Besöksadress
Svärdsjögatan 19, Falun
Län, kommun
Dalarnas län, Falun
Postadress
Samtalsmottagning barn/unga
Svärdsjögatan 19
791 31 Falun

Vårt utbud

Vi hjälper barn och unga upp till och med 17 år år med lindrig till måttlig psykisk ohälsa. Vi erbjuder råd och stöd, bedömning och behandling samt individuellt föräldrastöd.

Hjälp och insatser

Vi kan tillhandahålla information, råd och stödsamtal, bedömning och behandlingar samt individuellt föräldrastöd. KBT-baserade gruppbehandlingar som Cool Kids och Chilled finns med jämna mellanrum.

I förekommande fall samarbetar vi med andra enheter inom landstinget och kommunen, till exempel skola, elevhälsa och socialtjänst.

Elevhälsan i Falu kommun

Socialtjänsten familj, barn och ungdom i Falu kommun

Mer information hittar du i vår folder:

Behandling kan ges individuellt men barnet eller den unges hela omgivning och omständigheter vägs in i den totala bedömningen.

Samtalsmottagningen barn och unga Falun.pdf

Kontaktväg

Man kommer till samtalsmottagningen barn och unga genom att förälder eller barn/ungdom ringer själv. Vi tar ej emot remisser. Till oss kan du ringa för att få råd eller diskutera kring vilken typ av hjälp du bör få, på mottagningen eller på annan vårdnivå. Du kan även nå oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Frågeunderlag att besvara inför ditt samtal till samtalsmottagningen barn och unga:

Frågeunderlag.pdf

Målgrupp

Vi har ett uppdrag att hjälpa barn och unga upp till och med 17 år, med lindrig till måttlig psykisk ohälsa i Falu kommun. Här finns kompetens och resurser att behandla bekymmer som ännu inte vuxit sig alltför stora. Det kan till exempel handla om att vardagen präglas av ständiga konflikter och bråk, ett barn som inte vågar sova borta, en tonåring som är stressad och nedstämd, föräldrar som är oense om vad som är bäst för barnen, ett barn eller en tonåring som hindras av sin blyghet eller oro. Om det visar sig att fler resurser behövs för att reda ut problemen får du hjälp med vidarehänvisning och remittering till rätt ställe.

Om oss

Vi hjälper barn och unga upp till och med 17 år med lindrig till måttlig psykisk ohälsa. Vi erbjuder råd och stöd, bedömning och behandling samt individuellt föräldrastöd.

Det kan till exempel handla om barn och unga som upplever stress, sorg, oro, ångest och nedstämdhet, känner sig utanför eller ofta hamnar i bråk, om föräldrar som upplever att de inte räcker till eller ungdomar som känner sig ledsna eller trötta.

Du ringer själv till oss - utan remiss - för att få råd eller diskutera hur du ska få hjälp på bästa sätt. Utanför telefontid så kan du kontakta oss och tala in ett telefonmeddelande så ringer vi upp så fort vi har möjlighet.

I förekommande fall samarbetar vi med andra enheter inom landstinget och kommunen.

Behandling ges individuellt eller i grupp, barnet/den unges hela omgivning och omständigheter vägs in i den totala bedömningen.

Läs mer på 1177 Vårdguiden

Visa fler mottagningar inom

Driftsform:
Landsting/Region.