Mottagningens logotyp

Samtalsmottagning barn och unga Falun


Telefonnummer och Öppettider

023-49 16 55
Telefontid idag:
Dygnet runt Röstbrevlåda
Öppet idag:
Stängt

Övriga tider och telefonnummer

Telefontider:
Mån 13–15
Mån-sön Dygnet runt Röstbrevlåda
Öppettider:
Mån-fre 08–17
Växeltelefon:
023-49 00 00

ADRESS

Besöksadress
Svärdsjögatan 19, Falun
Län, kommun
Dalarnas län, Falun
Postadress
Samtalsmottagning barn/unga
Svärdsjögatan 19
791 82 Falun

Vårt utbud

Vi hjälper barn och unga upp till och med 17 år år med lindrig till måttlig psykisk ohälsa. Vi erbjuder råd och stöd, bedömning och behandling samt individuellt föräldrastöd.

Hjälp och insatser

Vi kan tillhandahålla information, råd och stödsamtal, bedömning och behandlingar samt individuellt föräldrastöd. KBT-baserade gruppbehandlingar som Cool Kids och Chilled finns med jämna mellanrum och vi erbjuder även internetbaserad kognitiv beteendeterapi (iKBT).

I förekommande fall samarbetar vi med andra enheter inom landstinget och kommunen, till exempel skola, elevhälsa och socialtjänst.

Elevhälsan i Falu kommun

Socialtjänsten familj, barn och ungdom i Falu kommun

Mer information hittar du i vår folder nedan.

Behandling kan ges individuellt men barnet eller den unges hela omgivning och omständigheter vägs in i den totala bedömningen och förälder, vårdnadshavare eller god man involveras alltid i våra kontakter och behandling.

Samtalsmottagningen barn och unga Falun.pdf

Kontaktväg

Man kommer till samtalsmottagningen barn och unga genom att förälder, vårdnadshavare eller god man ringer till mottagningen. Utanför den öppna telefontiden kan ni lämna ett meddelande på vår röstbrevlåda. Uppringning sker inom 24 timmar under vardagar. Per telefon kan ni få råd eller diskutera kring vilken typ av hjälp ni bör få, på mottagningen eller på annan vårdnivå.

Frågeunderlag att besvara inför ert telefonsamtal till samtalsmottagningen barn och unga:

Frågeunderlag.pdf

Målgrupp

Vi har ett uppdrag att hjälpa barn och unga upp till och med 17 år, med lindrig till måttlig psykisk ohälsa i Falu kommun. Här finns kompetens och resurser att behandla bekymmer som ännu inte vuxit sig alltför stora. Det kan till exempel handla om att vardagen präglas av ständiga konflikter och bråk, ett barn som inte vågar sova borta, en tonåring som är stressad och nedstämd eller ett barn/tonåring som hindras av sin blyghet eller oro. Om det visar sig att fler resurser behövs för att reda ut problemen får du hjälp med vidarehänvisning och remittering till rätt ställe.

Om oss

Vi är en mottagning där landsting och kommun samverkar och hjälper barn och unga upp till och med 17 år med lindrig till måttlig psykisk ohälsa. Vi erbjuder råd och stöd, bedömning och behandling samt individuellt föräldrastöd.

Det kan till exempel handla om barn och unga som upplever stress, sorg, oro, ångest och nedstämdhet, känner sig utanför eller ofta hamnar i bråk, om föräldrar som upplever att de inte räcker till eller ungdomar som känner sig ledsna eller trötta.

Du som förälder, vårdnadshavare eller god man ringer själv till oss - utan remiss - för att få råd eller diskutera hur ni ska få hjälp på bästa sätt. Utanför telefontid så kan du kontakta oss och tala in ett telefonmeddelande så ringer vi upp så fort vi har möjlighet.

I förekommande fall samarbetar vi med andra enheter inom landstinget och kommunen.

Behandling ges individuellt eller i grupp och barnet eller den unges hela omgivning och omständigheter vägs in i den totala bedömningen.

Läs mer på 1177 Vårdguiden

Visa fler mottagningar inom

Driftsform:
Landsting/Region.