Så fungerar vården

Vården i Stockholms län

Innehållet gäller Stockholms län

Här kan du läsa om hur vården i Stockholm fungerar både för stora och små. Du får en översikt över vilka mottagningar som finns och vilka som du ska kontakta för olika besvär. För dig som funderar över om Vårdförbundets strejk kan påverka ditt vårdbesök, har vi lagt information längs ner på sidan.

Aktuella artiklar

Visa innehåll som:
 • Börja med att ringa 1177

  Ring telefon 1177 så får du råd om vad du ska göra eller vart du ska åka.

 • Vårdcentralen och vård i hemmet

  Vårdcentralen tar emot vuxna och barn i alla åldrar och det finns även fler möjligheter att få hjälp om du behöver.

 • Kan skadan inte vänta?

  Om ni behöver omedelbar vård för en skada eller sjukdom finns närakuter och specialistakuter.

 • När det är fara för liv

  Det finns sex akutmottagningar för vuxna i Stockholms län och tre barnakuter.

 • Mottagningar som du kan kontakta utan remiss

  En del mottagningar i Stockholms län kan du kontakta direkt, utan remiss.

 • Specialister som kräver remiss

  Flera av specialistmottagningarna i Stockholms län behöver remiss, bland annat för att säkert veta att denna behandlingsform är den bästa för dig.

 • Tjänster i inloggat läge

  När du loggar in på 1177.se kan du se personlig vårdinformation och kontakta vården på ett säkert sätt. Du får också en möjlighet att vara delaktig i din egen vård. Här läser du mer om de olika tjänsterna som du når när du har loggat in.

Aktuella artiklar

Rehabilitering i Stockholms län

Har du varit sjuk, skadad eller varit inlagd på sjukhus kan du behöva rehabilitering eller fortsatt vård. Målet är att du ska få tillbaka ett så normalt liv som möjligt.

Psykiskt stöd för unga i Stockholms län

Det kan finnas många olika anledningar till att man inte mår bra i olika perioder i livet. Ibland vet man inte varför. Om problemen växer sig större och påverkar din vardag är det viktigt att söka vård och få stöd och behandling för att må bättre. Då kan du få hjälp, till exempel på en vårdcentral.

Behöver du stöd eller råd?

Många organisationer erbjuder råd och stöd på nätet. Det kostar ingenting och du behöver inte berätta vem du är, om du inte vill. Här hittar du stödlinjer och telefonjourer som du kan kontakta om du mår dåligt.

Patientavgifter i Stockholms län

Du betalar samma patientavgift både hos de mottagningar som drivs i regionens egen regi och hos de privata vårdgivare som regionen har avtal med. Läs mer om det här.

Tandvärk

Tandvärk är ett tecken på en eller flera tänder har skadats av någon anledning. Det är oftast en infektion i en tand som gör att det känns ont.

Kommer strejken påverka mitt vårdbesök?

Sök vård som vanligt och utgå från att ditt planerade besök blir av om inte vården hör av sig med annat besked. Läs om hur Vårdförbundets strejk påverkar vården här:

Till toppen av sidan