Om vaccin mot covid-19

Vaccinera dig mot covid-19 i Sörmland

Innehållet gäller Sörmland

Här kan du läsa mer om hur du bokar tid för vaccination mot covid-19 i Sörmland.

Mer information om vaccinationen

Boka tid för vaccination mot covid-19 i Sörmland genom att klicka på någon av länkarna nedan. Du behöver ingen e-legitimation. 

Mer information om vaccinationen mot covid-19 samt vilka grupper som rekommenderas vilka doser finns här.

Drop in

Vissa vaccinatörer erbjuder drop in-tillfällen. Vid dessa tillfällen behöver du inte boka tid.

Eskilstuna: Vårdcentralen Achima Care Eskilstuna i Ekeby

Välkommen utan att boka tid:

  • tisdagar klockan 13-15, till och med 20 december

Eskilstuna: Vårdcentralen Fröslunda

Välkommen utan att boka tid:

  • lördag 10 december klockan 9-13
  • lördag 14 januari klockan 9-13

Bokningstelefon

Du som inte kan boka tid via länkarna ovan kan ringa 016-10 40 44 för att få hjälp att boka en tid. Telefonlinjen är öppen måndag-fredag klockan 8.00-16.30. Vi pratar svenska, engelska, arabiska, finska, ryska och somaliska.

Tänk på att:

  • Vi inte kan svara på medicinska frågor utan endast hjälpa till med tidsbokning.

Bokning av påfyllnadsdoser

Du behöver själv boka tid för påfyllnadsdoser. Därför är det viktigt att du sparar ditt vaccinationskort så att du själv håller koll på att det blir rätt tidsintervall. 

Om du inte har kvar ditt vaccinationskort kan du logga in på 1177.se för att se när du blev vaccinerad och vilket vaccin du fått. Du hittar informationen i e-tjänsten Journalen under Anteckningar och Vaccinationer.

Om dosintervallet blir längre än rekommenderat ska du ta nästa dos så snart som möjligt. Du behöver inte börja om med dina doser.

Om du fått kraftiga biverkningar som gjort att du behövt sjukhusvård efter en tidigare dos, kontakta din behandlande läkare innan du bokar nästa dos.

Saknar du personnummer?

Saknar du svenskt personnummer men har ett samordningsnummer? Ring till vår bokningstelefon på telefonnummer 016-10 40 44 för att få hjälp att boka en tid. 

Om du även saknar samordningsnummer behöver du kontakta en vårdcentral. När de har hjälpt dig att skaffa ett samordningsnummer kan du sedan ringa och boka tid för vaccination.

Om du får förhinder

Kom ihåg att avboka din tid om du blir sjuk. 

Du avbokar din tid på samma ställe som du bokade den. Klicka på länken till den vaccinationsmottagning där du bokat tid. Klicka sedan på Hantera bokning. Där fyller du i ditt mobilnummer och din bokningskod som du fick när du bokade din tid (i sms eller e-post).

Sen kan du välja att avboka eller omboka din tid. 

Till toppen av sidan