Om covid-19 – coronavirus

Om vaccin mot covid-19

Här hittar du information om vaccin mot infektionssjukdomen covid-19. Vaccin är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk.

Innehåll - Om vaccin mot covid-19

Visa innehåll som:
Vaccination mot covid-19

Covid-19 är en smittsam infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Vaccin är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk.

Så gör du för att vaccinera dig mot covid-19

Alla som är 12 år eller äldre kan få vaccin mot covid-19. Här kan du läsa mer om vad som gäller för dig och hur du gör för att vaccinera dig i din region.

Vaccinera dig mot covid-19 i Sörmland

Här kan du läsa mer om hur du bokar tid för vaccination mot covid-19 i Sörmland. Alla som är äldre än 12 år rekommenderas att vaccinera sig.

Vaccination mot covid-19 för dig som är 12-15 år i Sörmland

Du kan vaccinera dig mot covid-19 från att du har fyllt 12 år. Här kan du läsa mer om hur du gör för att vaccinera dig.

Påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19 för dig med allvarligt nedsatt immunförsvar i Sörmland

Påfyllnadsdoser av vaccin mot covid-19 erbjuds dig som har ett kraftigt nedsatt immunförsvar på grund av sjukdom eller behandling och är 18 eller äldre. Du rekommenderas att ta dina påfyllnadsdoser enligt nedan.

Frågor och svar om vaccination mot covid-19

Här hittar du frågor och svar om vaccinationerna mot covid-19. Kontrollera att du har valt region högst upp på sidan. Då får du rätt information för dig. 

För barn: Om covid-19 och vaccination mot covid-19

Covid-19 är en sjukdom som sprids med ett coronavirus. Det är vanligt att bli sjuk som vid en förkylning. Du behöver lämna prov om du får besvär som skulle kunna bero på coronaviruset. Barn som är äldre än 12 år kan vaccineras mot covid-19.

Så fungerar vaccin

Vaccin är en stor anledning till att det sprids få allvarliga smittsamma sjukdomar och att så få barn dör i Sverige. Här kan du läsa mer om hur vaccin fungerar och vad vaccin innehåller.

About COVID-19 in other languages

Here you will find a selection of articles about COVID-19 in other languages.

Covid-19 vaccine in Sörmland – information in other languages

When will you get your vaccine, how can you book an appointment, and what happens at the vaccination site? On this page you will find translated information about how to get vaccinated against covid-19 in Sörmland.

Mer på 1177.se

Om covid-19 – coronavirus

Här hittar du information om sjukdomen covid-19. Välj region högst upp på sidan för att se vad som gäller där du bor.

Bedragare påstår att de är från 1177

Flera personer runt om i landet har utsatts för bedrägeriförsök av personer som säger att de är från 1177. Om någon okänd skulle kontakta dig via telefon eller sms ska du aldrig lämna ut dina bankuppgifter eller e-legitimation, som exempelvis bank-id.

Till toppen av sidan