Vårdcentralen Achima Care Vislanda

Gröna Gatan 8-10, 342 50 Vislanda

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

0472-65 09 00

Öppet idag

 • 08:00 - 17:00

Telefontid idag

 • 06:30 - 17:00

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

 • Mån - Fre06:30 - 17:00

Öppettider

 • Mån - Fre08:00 - 17:00
Besöksadress:
Gröna Gatan 8-10, 342 50 Vislanda
Län, kommun:
Kronobergs län, Alvesta
Postadress:
Vårdcentralen Vislanda, Gröna gatan 8-10, 342 50 Vislanda
Webbplats:
http://www.vislandavardcentral.se/

Vårdcentralen ingår i vårdval Kronoberg. Vi erbjuder grundläggande hälso- och sjukvård för alla åldersgrupper, rådgivning, rehabilitering, förebyggande hälsoinsatser, barnhälsovård och psykiatrikompetens.

Verksamhetschef Gunilla Eriksson kan nås via 0472-65 09 00.

Driftsform

Driftsform: Privat

Information till patienter

Remisskrav

Inga remisskrav

Publicerad: 2021-04-22

Provta dig om du: Har symtom, även lindriga

•Är hushållskontakt/nära kontakt till en smittad person. Provta dig dag 5 från provtagningsdatumet för den smittade personen

•Har varit utomlands, vid hemkomst och efter 5 dagar

Provtagning sker med ett självtest som du hämtar  vid akutingången på långsidan av  vårdcentralen. Gå inte in på vårdcentralen. Boka tid genom att logga in på våra e-tjänster. Välj "Boka tid direkt". Du kan även ringa 0472-65 09 00.

Publicerad: 2021-04-22

Vi följer Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning för vaccination mot covid-19. Information om vilka som kan vaccinera sig just nu samt hur bokningen går till hittar du på  nar-och-hur-kan-jag-vaccinera-mig-mot-covid-19/

Allmän information om vaccination finns på :vaccination-mot-covid-19

Publicerad: 2021-10-20

Från den 9 november kan du som riskerar svår sjukdom på grund av influensainfektion vaccinera dig kostnadsfritt på din vårdcentral. Läs mer om riskgrupperna här https://www.1177.se/Kronoberg/influensavaccin 


Från och med 6 december erbjuds influensavaccin till personer som inte ingår i riskgrupperna. Vaccinationen kostar då 220 kr.

Du kan boka tid genom att logga in på 1177.se eller ringa 0472-650 900

Vi som arbetar på Vislanda vårdcentral vill hälsa dig välkommen som patient hos oss. Vi är specialutbildad personal som gärna hjälper dig när du behöver stöd och hjälp. Vi jobbar ständigt med att utveckla vårdcentralen och våra mottagningar för att du som patient alltid ska få bästa möjliga vård!

Vårdcentralen ingår i vårdval Kronoberg. Vi erbjuder grundläggande hälso- och sjukvård för alla åldersgrupper, rådgivning, rehabilitering, förebyggande hälsoinsatser, barnhälsovård och psykiatrikompetens.

 • Arbetsterapeuten erbjuder:

  • handträning och utprovning av prefabricerade handortoser
   remiss för utprovning av hjälpmedel
   ergonomiska råd samt arbetsplatsbesök

  Vid långtidssjukskrivning eller arbetslöshet finns hon även som resurs för kontakt med Försäkringskassan och/eller Arbetsförmedlingen.

  Tidsbokning sker via telefon 0472-65 09 00

 • Denna mottagning är till för dig som har astma eller kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL). KOL är en försämring i andningsfunktionen som kommer när man blir äldre, och som ger liknande symtom som vid astma. Den vanligaste orsaken till KOL är rökning.

  Du får här lära dig vad astma eller KOL är och hur du ska göra för att må så bra som möjligt. Du kan få din lungfunktion testad med spirometri.

  Du kan få hjälp med att sluta röka - individuellt eller i grupp.

  Om du vill ha kontakt med astmamottagningen, kan du ringa vårdcentralens vanliga tidsbeställning.

  Telefon 0472-65 09 00

 • Välkommen med ditt barn till Vislanda Vårdcentral. Vi följer ert/era barns utveckling och hälsa vid enskilda möten, föräldraträffar eller per telefon. Vi besöker även förskolorna i kommunen.

  Vi erbjuder

  • Regelbundna kontroller av ditt barns utveckling och tillväxt
  • Vaccinationer enligt socialstyrelsens vaccinationsprogram
  • Samtal och rådgivning
  • Föräldrautbildning i grupp
  • Hembesök till alla nyfödda
  • Spädbarnsmassage. BVC-sköterskorna är utbildade instruktörer i spädbarnsmassage. Vi erbjuder kurser till alla nyblivna föräldrar. Spädbarnsmassage ger en god start i livet och är en investering för

  BVC-sköterskorna nås via Tele-Q, tel 0472-65 09 00.

   

 • Mottagningen är till för dig som har diabetes.

  • Du får lära dig vad diabetes är och hur du ska göra för att må så bra som möjligt
   Du kan få råd om kost och motion
   Du kan lära dig hur man utför egenkontroller av blodsocker
   Du kan få hjälpmedel utskrivna.

  Mottagningen är tidsbeställd och du blir kallad till kontroller med jämna mellanrum efter att din läkare remitterat dig.

  Om du vill ha kontakt med diabetesmottagningen kan du ringa vårdcentralens vanliga tidsbeställning på tel 0470-65 09 00.

  Du har nu även möjlighet att omboka din tid på www.1177.se

 • Om du blir sjuk eller råkar ut för någon mindre skada kan du ofta komma till distriktsköterskan för en första bedömning. Distriktssköterskan har specialistutbildning i öppen hälso- och sjukvård och tar emot patienter i alla åldrar. Hon kan även skriva ut hjälpmedel och vissa läkemedel.

  Till distriktssköterskan kan du exempelvis komma för:

  • Rådgivning om hälsa och livsstil
   Hälsokontroll
   Blodtryckskontroll
   Sårbehandling
   Ta bort stygn
   Vaccinationer/injektioner
   Hudbesvär
   Ögoninfektioner
   Öronvax

  Distriktssköterskan har tidsbeställd mottagning varje dag i Vislanda, på tisdagar i Lönashult och varannan torsdag i Grimslöv.

  Du kan boka tid på tel 0472 – 65 09 00.

  Du kan även beställa tid direkt här på www.1177.se

   

 • Inkontinens är ett vanligt förekommande problem.

  Inkontinensmottagningen vänder sig till dig som har problem med urinträngningar, urinläckage och/eller avföringsläckage.

  Det finns olika typer av läckage och behandlingen för de olika formerna skiljer sig åt. På mottagningen görs en utredning för att få fram vilken form av inkontinens du har. Vi tar fram individuella behandlingsråd för dig. Vid behov provas även inkontinenshjälpmedel ut. Du kan också behöva träffa läkare i samband med utredningen.

  Du kan boka tid på tel 0472 – 65 09 00

 • Läkarmottagning

  Specialister allmänmedicin

  • Eva Hjerpe
  • Ingrid Sawall
  Kardiolog:
  • Fawwaz Obedio

  Vi tar emot patienter på mottagningen, besöker regelbundet serviceboenden för äldre, gör hembesök inom hemsjukvården, har mottagning på BVC och tjänstgör på Jourläkarcentralen.

  Vår ambition är att när du behöver träffa en läkare ska du få tid samma dag eller inom en vecka. Ring gärna på morgonen om du vill komma samma dag.

  Vi vill att alla som har en sjukdom som innebär daglig medicinering ska få träffa sin läkare för kontroll en gång om året.

  Ring själv och beställ tid på 0472-65 09 00. Bara den som har svårt att ringa oss kallas per brev.

 • Öppettider

  Laboratoriet är öppet för provtagning måndag-fredag mellan kl 7:30 och 11.00

  Fastande prover

  Om du ska lämna fasteprover skall du vara fastande i 12 timmar, dvs du skall inte äta eller dricka något efter kl 20 på kvällen före. Du ska inte heller röka.

  Provsvar

  Den läkare som ordinerat provet får provsvaret och meddelar detta enligt överenskommelse med dig.

  Vi har ingen tidsbokning. Du kan komma när det passar dig, men får vara beredd att vänta en stund om vi har mycket att göra. Anmäl dig i receptionen när du kommer.

  Du kan få tidsbokning om du önskar.

 • Vi erbjuder individuell samtalsbehandling utifrån kognitiv beteendeterapi vid psykisk ohälsa till dig som har problem med  stress,  lätt till måttlig ångest och depression, sömnproblem och livskriser.

  Du kan omboka din tid på www.1177.se

 • Receptionen är öppen:
  Måndag-fredag
  kl 07.30-17.00

  Anmäl dig alltid i receptionen oavsett vilket ärende du har.
  Ta med dig legitimation för att kunna styrka din identitet.

  Uteblivna besök debiteras om du inte har lämnat återbud till tiden. Det gäller även barn eller om du har högkostnadskort.

  Vi hjälper till att stämpla i högkostnadskort, utfärda frikort m m. Intyg debiteras enligt särskild taxa.

  Vi sköter Achimas apotek för receptfria varor och egenvårdsprodukter.

 • Sjukskrivning är en prioriterad uppgift för vårdcentralen och för sjukskrivande läkare. Målet är att ingen skall drabbas av en längre sjukskrivning.

  På vårdcentralen finns ett rehabteam bestående av läkare, sjukgymnast, beteendeterapeut, arbetsterapeut, distriktssjuksköterska och en rehabkoordinator.

  Rehabteamets uppgift är att följa upp och behandla personer som är sjukskrivna eller riskerar att bli sjukskrivna för lättare depressioner, ångest, stress och smärta från rygg, nacke och axlar.

  Vi erbjuder deltagarna i rehabruppen föreläsningar och fysisk träning under sex veckor. Vi ger ökad kunskap om och färdigheter i att hantera besvären. Syftet är att skapa en förändring som ökar livskvalitet och arbetsförmåga. Deltagarna erbjuds även enskild samtalsterapi för den som behöver detta.

  Välkommen kontakta Rehabkoordinatorn Gunilla på 0470 69 09 00

 • Beställ tid på 0472-65 09 00 mån-fre kl 08.00-17.00.

  Du kan nu boka och omboka din tid direkt på www.1177.se

  Avboka tid. Vill du avboka din tid ring 0472-65 09 60 och lämna meddelande med ditt namn, personnummer och vilken dag och tid du har tid till på telefonsvararen.

  Vår målsättning är att du som patient snabbt ska få en tid för ett första bedömningsbesök.

  Remiss behövs inte. Kontakta för att boka en tid. En gemensam målsättning sätts upp av patient och sjukgymnast i samråd. För att nå målet behövs egen motivation till träning.

  Vår kompetens omfattar flera områden

  • Rehabilitering och sjukgymnastik för dig som har problem från rygg, nacke eller andra leder i kroppen
  • Akuta problem som exempelvis ryggskott, nackspärr eller mer långdragna tillstånd med smärta och/eller stelhet. Svaghet från muskler eller leder
  • Rehabilitering efter arbetsskador, stroke, idrottsskador, pisksnärtskada eller efter någon ortopedisk operation
  • Ergonomisk rådgivning
  • Hjälp med spänningshuvudvärk och stresshantering
  • Stresshantering i grupp i samarbete med psykosocial resurs, där du får lära dig mer om stress och dess påverkan

  Friskvårdsträning

  Hos oss kan du även friskvårdsträna för endast 300 kr för 3 månader. Du rekommenderas att boka tid till sjukgymnasten för framtagning av ett individuellt träningsprogram utifrån dina mål och behov.

 • Om du önskar bedömning av ditt tillstånd eller boka tid kan du kontakta vår telefonrådgivning. Här hjälper dig där erfarna sjuksköterskor under hela dagen.

  Telefon 0472-65 09 00

  Vi använder ett telefonkösystem, som innebär att du får knappa eller tala in ditt telefonnummer eller tala in ett meddelande. Du får sedan besked på ungefär hur dags vi kan ringa upp dig. Om du har svårt att vara tillgänglig per telefon kan du tala in när du lättast kan bli uppringd.

 • Barnens vaccinationer, enligt det svenska vaccinationsprogrammet, sköts på Barnhälsovården upp till 6 års ålder.

  Influensa- och pneumokock-vaccination utförs varje höst. Har du fyllt 65 år är vaccinationen gratis.

  Vid utlandsresa kan vi hjälpa dig med de flesta vaccinationer. 

  För rådgivning och tidsbokning om vaccination ring 0472-65 09 00

   

 • Vi kan erbjuda ett mindre utbud av receptfria läkemedel och egenvårdsprodukter.

 • Här kan du få hjälp med olika minnestester om minnet börjar svikta. Vi följer också upp dig som fått en diagnos. Vi samverkar med kommunens äldresköterska.

  välkommen hör av dig till vår äldresköterska Frida på 0472-65 09 00

Till toppen av sidan