Vårdcentral Avestahälsan

Markusgatan 17, Avesta

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

0226-800 70

Öppet idag

 • 08:00 - 17:00
 • 12:00 - 13:00Lunchstängt

Telefontid idag

 • 07:00 - 16:00

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

 • Mån - Fre07:00 - 16:00

Öppettider

 • Mån - Fre08:00 - 17:00
 • Mån - Fre12:00 - 13:00 Lunchstängt
Besöksadress:
Markusgatan 17, Avesta
Län, kommun:
Dalarnas län, Avesta
Postadress:
Markusgatan 17, 774 30 Avesta
Webbplats:
http://avestahalsan.se

Välkommen till Vårdcentral Avestahälsan. Vårdcentral Avestahälsan är en privat Vårdcentral lokaliserad i centrala Avesta. Avestahälsan AB bedriver verksamhet både som vårdcentral och företagshälsovård. Inom verksamheten finns även vaccinationsmottagning, utfärdande av diverse intyg samt möjlighet att utföra olika hälsoundersökningar. Barnhälsovård, Mödravård bedrivs vid Familjecentrum i Avesta. Hos Avestahälsan AB arbetar disktriktsläkare, företagsläkare, distriktssköterskor, diabetessköterska, företagsköterskor, mottagningssköterskor, sjukgymnaster, ergonom, sekreterare/läkarsekreterare samt KBT terapeuter.

Driftsform

Driftsform: Privat

Vårdcentralen i centrum med dig som patient i fokus. Här arbetar vi i team för att du som patient skall få den bästa vården. Vi har endast fast anställda läkare för att säkerställa en kontinuerlig kontakt.

 • På Avestahälsans läkarmottagning sätter vi patienten och hälsan i centrum. Vi har fasta läkare.  Vi som arbetar här har en bred medicinsk utbildning och är specialister i allmänmedicin. Som läkare arbetar vi nära samtliga yrkesgrupper på vårdcentralen. Vid behov kan vi remittera vidare till andra specialister.  Årskontroller görs enligt vårdprogram. Vi arbetar med god service och hög tillgänglighet där en fast läkarkontakt är en självklarhet. Vi har akuta läkartider dagligen. Hos oss arbetar 3 distriktsläkare och en AT- läkare.

 • Kognitiv och beteendeinriktad behandling (KBT) syftar till att hjälpa dig att må och fungera bättre i din vardag genom att du får konkreta verktyg att hantera svårigheter. KBT-behandling lämpar sig väl för: depression, oro, stress, panikångest, tvång, sömnsvårigheter, fobier, krisbearbetning samt relationsproblem. För att få träffa våra KBT terapeuter krävs en läkarbedömning.

 • Prover tas i vårt laboratorium dagligen efter tidsbeställning. Pk provtagning sker måndagar till och med torsdagar. Du kan ta dina prover här även om provsvaret ska gå till någon annan vårdenhet. Tidsbokning provtagning: 0226-80070

 • Vi har ett samarbetsavtal med Familjecentrums barnmorskor när det gäller graviditeter, preventivmedelsrådgivning och gynekologiska hälsokontroller. 

  www.umo.se

  När ert barn är fött och ni kommit hem från BB var vänlig och ring snarast er BVC-sköterska Annica för att boka en tid för hembesök, som sker inom en vecka från det ni kommit hem fr BB. 

  Tel 0226-80070, välj ”Barnhälsovård”

 • Från och med 2013-01-07 är det kommunen som har ansvaret för hemsjukvården. Kommunen kan till exempel hjälpa till med  hembesök planerade eller akuta då du av olika anledningar inte kan ta dig till vårdcentralen.

   

 • Till diabetessköterskan Åse kommer patienter med diabetes samt nedsatt glukostolerans, vilket är ett förstadium till diabetes. Här får du information och rådgivning om kost, motion och läkemedel kring diabetes. Diabetessköterskan skriver även ut diabeteshjälpmedel. Som diabetespatient hos oss blir du kallad på regelbundna kontroller till din diabetessköterska samt till läkare.

 • På distriktssköterskemottagningen kan vi hjälpa dig med sjukvårdsåtgärder som till exempel suturtagning, såromläggning, blodtryckskontroller, injektioner, öronspolning och kateterbyte.
  Du kan även få träffa inkontinenssköterska som kan hjälpa till med utredning, utprovning av hjälpmedel samt rådgivning. Vi har tidsbokad mottagning måndag-fredag kl.08.00-17.00. 

  Välkommen att kontakta oss för tidsbeställning och sjukvårdsrådgivning på telefon: 0226 – 80070.

 • Sjukgymnasterna på Avestahälsan arbetar med sjukvård och friskvård. Vi undersöker, bedömer, behandlar och ger råd gällande stressrelaterade besvär och besvär från rörelseapparaten. Ofta utformar vi individuella träningsprogram utifrån  individens besvär och kapacitet. Förutom detta har vi  gruppverksamhet såsom olika utbildningar och träning i grupp.

  Vissa hjälpmedel ordineras av sjukgymnasten på vårdcentralen, även om hjälpmedel i hemmet numera skrivs ut av kommunens hemsjukvård.

Till toppen av sidan