Psykiatrisk öppenvård Karlstad

Bryggaregatan 1, Karlstad

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer:

010-831 56 00

Öppet idag

 • 07:45 - 16:30

Telefontid idag

 • 09:00 - 11:00

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

 • Mån-Fre09:00 - 11:00

Öppettider:

 • Mån-Fre07:45 - 16:30
Besöksadress:
Bryggaregatan 1, Karlstad
Län, kommun:
Värmlands län, Karlstad
Postadress:
Centralsjukhuset, 651 85 Karlstad

Till oss kan du själv skicka in din egen vårdbegäran. Du kan logga in på 1177.se  och använda e-tjänsterna eller skriva ut pdf-dokumentet som du fyller i och skickar med posten.


 

 • Vid ett planerat besök hos oss kan vi hjälpa dig som har en psykossjukdom. Vi kan hjälpa dig med utredning och behandling. En viktig del i vårt arbete är samverkan med närstående samt kommuner.

 • Vid ett planerat besök hos oss kan du få hjälp med allmänpsykiatri samt psykiatrisk sjukdom med samtidig beroendeproblematik.

  Vi arbetar med bedömning, utredning, vård och behandling som till exempel medicinering, provtagning, provtagningsdispensär och telefonrådgivning.

  Behandlingen kan även bestå av korttidsterapi eller samtalsbehandling, återbesök, uppföljningar efter vård inom allmänpsykiatrisk slutenvård samt arbetsterapeutiska och fysioterapeutiska behandlingar.

  Behandling sker individuellt eller i grupp och nätverksarbete förekommer.

  På mottagningen finns olika team som arbetar med olika inriktiningar, till exempel neuropsykiatriskt team som arbetar med bedömning och utredning vid neuropsykiatrisk frågeställning och ett DBT-team som arbetar med patienter som har emotionell, instabil personlighetsstörning.

  Patienter med födelsedag 1 – 15 hänvisas i första hand till mottagning 3 och patienter med födelsedag 16 – 31 till mottagning 4.

Vi är en specialistpsykiatrisk mottagning. Vi tar emot patienter från Karlstad, Hammarö, Kil och Forshagas kommuner.


Vid psykiska problem som kriser, sömnsvårigheter, ångest, fobi, lättare depressioner eller sorgereaktioner, ska du i första hand vända dig till din vårdcentral för att få hjälp.

Den psykiatriska specialistsjukvården behandlar svåra tillstånd som till exempel psykoser, djupa depressioner, svåra och långvariga tvångssyndrom, bipolaritet, ätstörningar och personlighetsstörningar


För kontaktuppgifter till mottagningarna klicka på Vårt utbud.


Vi har endast tidsbokad mottagning och akuta ärenden hänvisas till psykiatrisk akutmottagning vid Centralsjukhuset i Karlstad.


Enhetschef

Helena Lindström 010-831 46 90


Enhetschef

Anna Tång 010-831 90 51


Enhetschef

Eva Sundin 010-831 46 36


Enhetschef

Susanne Domeij 010-831 47 87

Information till patienter

Remisskrav

Egen vårdbegäran eller remiss.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region