Lycksele lasarett

Hedlundavägen 11

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
090-785 00 00
Öppet idag
 • 07:15 - 16:00Centralreception
Telefontid idag
 • 07:15 - 16:00Centralreception

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
 • Mån - Fre07:15 - 16:00 Centralreception
Öppettider
 • Mån - Fre07:15 - 16:00 Centralreception

Besöksadress:
Hedlundavägen 11
Län, kommun:
Västerbottens län
Postadress:
921 37 Lycksele

Lycksele lasarett bedriver akutsjukvård och förlossningsverksamhet och har ett 80-tal vårdplatser samt är ett av länets tre akutsjukhus.


För att kunna erbjuda en trygg och säker vård med dessa stora geografiska avstånd finns en väl utvecklad prehospital vård med välutbildad och erfaren personal.

Länets ambulanshelikopter är placerad här och utför mer än 500 uppdrag per år.


Man ansvarar för överviktskirurgin i länet och utför cirka 200 ingrepp (gastric bypass) årligen. Dessutom utförs en stor del av länets höftprotesoperationer i Lycksele.

Driftsform

Driftsform: Region

Information till patienter

Innanför huvudentrén i centralhallen finns en informationsdisk där du kan få hjälp med dina frågor, till exempel hur du hittar inom sjukhuset.

Öppettider reception: Vardagar 07:15–16:00

Akutmottagningen: Öppet dygnet runt, alla dagar i veckan.

Information till dig som ska besöka någon

Besöksregler

Lycksele lasarett är rökfritt.Undvik att använda starka dofter som parfym och rakvatten vid ditt besök på sjukhuset.Det är förbjudet att fotografera i landstingets lokaler. Fråga personalen på den klinik du vistas i om eventuella undantag.

Här hittar du information om den service som finns på Lycksele lasarett.

 • Biblioteket ligger i anslutning till stora entrén. Här kan du som patient, anhörig och personal låna böcker, tidskrifter, musik och ljudböcker. Du kan även låna bibliotekets dator. Bibliotekspersonalen besöker också gärna dig på avdelningen om du har svårt att själv ta dig till biblioteket. Biblioteket anordnar även olika kulturevenemang som till exempel författarbesök, musikunderhållning, filmvisningar, föreläsningar och workshops i skilda ämnen.

  Öppettider: måndag–torsdag 08:30–16:00, fredag 08:30-14:00

  Telefon: 0950-392 45

  E-post: sjukhusbiblioteket.lycksele@vll.se

 • I den gemensamma receptionen ska du som patient, oberoende av vilken mottagning eller avdelning på sjukhuset du ska besöka, anmäla dig inför ditt mottagningsbesök om inte annat anges. De enda undantagen är barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen, vuxenpsykiatriska kliniken samt tandpolikliniken. Patienter till dessa kliniker ska anmäla sig vid respektive mottagning. Du betalar med kort eller avgiftsfri faktura för ditt besök. Tänk på att ta med dig kalleles alternativt legitimation.

  Den gemensamma receptionen är anpassad för syn- och hörselskadade.

  Öppen måndag–fredag 07:15–16:00

 • I vissa utvalda lokaler har åtgärder gjorts för att skapa en miljö, dit starkt elöverkänsliga personer kan vistas. Det handlar bland annat om metallisk avskärmning i golv, väggar och tak samt likspänningsmatad belysningsinstallation. Det finns tre rum placerade på kirurg- medicin- och psykiatrisk klinik.

 • Runt sjukhuset finns stora parkeringsytor. Avgiften är 10 kronor per timme, max 50 kronor per dag, måndag–fredag kl. 8.00–17.00.

  Karta över parkeringar

 • I centralhallen ligger lasarettets matsal Lycksbaren. Kiosk och cafeteria finns i anslutning.

  Öppettiderna är måndag till fredag 08:30–15:30.
  Lunch serveras vardagar mellan 11:00–14:00.

 • Sjukhuskyrkan är till för patienter, närstående och personal. I centralhallen finns också Stilla Rum som håller öppet dygnet runt.

  Sjukhuskyrkan i Lycksele, svenskakyrkan.se

   

 • Den som inte förstår svenska, har hörselhandikapp eller är dövblind, har rätt att få hjälp av tolk. Om det gäller en dövblind eller hörselhandikappad patient ringer man Tolkcentralen på telefon 090-785 74 60.

  Kontaktuppgifter till Tolkcentral Västerbotten

  För tolkning till annat språk, ta kontakt med den mottagning eller avdelning som du ska besöka, så beställer de tolkservice.

 • På Lycksele lasarett finns fyra övernattningsrum varav två är dubbelrum. De är i första hand till för dig som patient eller anhörig med lång resväg till lasarettet. Det är mottagningen eller kliniken som bokar boendet. Du kan också själv boka boende.

  I anslutning till rummen finns ett allrum med TV och en köksdel. I köksdelen finns bland annat kyl/frys, kokplatta och mikro, så det går bra att ta med egen mat för att värma. Observera att du bor själv, utan vårdpersonal.

  Som patient bor du gratis. Men du får betala för eventuella extra nätter som inte är ett måste eller när personalen som vårdar dig inte anser att du behöver övernattning.

  Anhöriga betalar för boendet.

  Mer information och priser:

  Telefon: 0950-395 15
  E-post: bostaderna@vll.se

Till toppen av sidan