Första linjen unga Karlstadområdet, Karlstad-Hammarö-Kil-Forshaga-Grums

Drottninggatan 1 B våning 4, Karlstad

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag10.00–11.00
TisdagStängt
OnsdagStängt
TorsdagStängt
Fredag10.00–11.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.30
Tisdag08.00–16.30
Onsdag08.00–16.30
Torsdag08.00–16.30
Fredag08.00–15.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Drottninggatan 1 B våning 4, Karlstad
Län, kommun:
Värmlands län, Karlstad
Postadress:
Första linjen unga, Karlstadsområdet, Centralsjukhuset, 651 85 Karlstad

Publicerad: 2018-10-10

Vi erbjuder nu terapi via nätet för mild oro, stress, depression, ångest och sömnbesvär. Du får tillgång till en säker sida på nätet och behandlingen leds av personal på Första linjen unga Karlstadområdet. Kontakta oss om du tycker det verkar intressant.

Vi är en hbtq-diplomerad verksamhet!

Första linjen unga är en mottagning dit du kan vända dig för att prata om ditt mående. Du kan få stöd via telefon, videomöte eller boka in ett möte där vi träffas och pratar. Ibland kan det vara svårt att förklara vad man vill ha hjälp med, då kan du be någon annan att ta kontakt med oss.

Prata med oss om du behöver stöd eller råd, till exempel om du är stressad, orolig, nedstämd eller har relationsproblem. Vi finns för dig som är 6-20 år, föräldrar och närstående är också välkomna.


Enhetschef

Christina Nylöw Sand

010-831 83 29

Vill du träffa oss digitalt? Ladda ner appen "Ung i Värmland" och boka en tid som passar, var du än befinner dig.


Appen Ung i Värmland

I appen Ung i Värmland kan du som är ung säkert och enkelt boka ett videosamtal med barnmorska, kurator, psykolog och sjuksköterska.


Personalen har tystnadsplikt och du väljer själv vem du vill ha kontakt med när du bokar din tid. Du kan ställa samma frågor i videosamtalet som vid ett fysiskt besök, och du kan dessutom skriva i samtalets chatt. Besöket är gratis.

Läs mer här: https://www.1177.se/Varmland/sa-fungerar-varden/varden-i-varmland/boka-videomote/

Driftsform: Region

Remisskrav

Inget remisskrav.

Åldersregler

Vi tar emot patienter som är från 6 - 20 år.

De som jobbar på Första linjen unga måste enligt lagen skriva anteckningar om dig i din journal när du söker hjälp. Fråga den du träffar om du undrar hur det funkar och vad som skrivs om dig.

Det är viktigt att du vågar be vården om hjälp när du behöver det. Det är också viktigt att du vågar vara ärlig när du ska berätta hur du mår och hur du har det.

Därför finns det lagar som ska se till att information om dig hålls hemlig, det kallas för sekretess. Det betyder att personalen i vården inte får låta andra se vad som skrivs om dig på mottagningen. De får inte heller berätta saker om dig för vem som helst. Att de inte får prata om dig med andra kallas för tystnadsplikt.

Till toppen av sidan