Försäkringsmedicinsk utredningsenhet, Danderyds Sjukhus AB

Entrévägen 6, DANDERYD

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
08-123 580 04
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Tor07:30 - 16:00 Telefonsvarare
   • Fre07:30 - 15:30 Telefonsvarare
   Öppettider
   • Mån - Tor07:30 - 16:00
   • Fre07:30 - 15:30

   Besöksadress:
   Entrévägen 6, DANDERYD
   Län, kommun:
   Stockholms län, Danderyd
   Postadress:
   Danderyds Sjukhus AB, 182 88 STOCKHOLM
   Webbplats:
   https://www.ds.se/patient-och-narstaende/mottagningar-och-avdelningar/forsakringsmedicinsk-utredningsenhet/

   Vägbeskrivning

   Hitta hit:

   T-bana/Buss: Danderyds sjukhus

   Roslagsbanan: Mörby station

   Bil: E18 avfart trafikplats Danderyds sjukhus

   Hitta på plats:

   Målpunkt B, Plan 6

   Vi tar emot dig som ska genomgå en försäkringsmedicinsk utredning beställd av Försäkringskassan. Syftet med utredningen är att komma fram till hur din sjukdom påverkar din funktion och förmåga till aktivitet. Försäkringskassan har beställt utredningen för att samla in medicinskt underlag inför deras beslut om din rätt till ersättning eller stöd. För att komma till oss behövs en beställning från Försäkringskassan.


   Vi som arbetar här är läkare, psykologer, arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster och medicinska sekreterare/administratörer.

   Om du önskar kontakt med oss per telefon kan du lämna ett meddelande på vår telefonsvarare som lyssnas av vardagar mellan 07:30 - 15:30.

   Driftsform

   Driftsform: Region

   Information till patienter

   När vi har fått beställningen från Försäkringskassan skickas en kallelse till dig med tiden för ditt första besök. Vi skickar med en informationsbroschyr och frågeformulär som vi vill att du fyller i och tar med dig hit. Utredningen börjar alltid med att du får träffa en av våra läkare. Läkaren kan sen välja att utvidga utredningen med fler besök, i så fall skickas en ny kallelse med nya tider. Utredningen avslutas alltid med återkoppling från läkaren.

   Har du frågor om bokade tider, tolk eller resa till och från utredningen vänligen kontakta din försäkringsutredare på Försäkringskassan. Vi saknar tyvärr möjlighet att bevilja sjukresor. Om du behöver avboka din tid pga. akut sjukdom vänligen kontakta oss och din försäkringsutredare.

   När utredningen är avslutad skickar vi utlåtandet till Försäkringskassan. Din försäkringsutredare kommer skicka en kopia på utlåtandet hem till dig. Har du frågor om Försäkringskassans bedömning efter avslutad utredning så behöver du ta kontakt med din försäkringsutredare.

   Remisskrav

   För att komma till oss behövs en beställning från Försäkringskassan.

   Ålder

   Vi tar emot patienter som är 18 år eller äldre.

   Information till dig som ska besöka någon

   Besöksregler

   Vi har begränsat utrymme på mottagningen och ber därför medföljande närstående att vänta utanför mottagningen under besöket.

   För att minska risken för smittspridning av covid-19 har vi besöksrekommendationer. Rekommendationerna gäller även för dig som är vaccinerad. Observera att vissa verksamheter fortfarande har särskilda besöksrestriktioner. Mer information på ds.se.

   Till toppen av sidan