Försäkringsmedicinsk utredningsenhet, Danderyds Sjukhus AB

Entrévägen 6, DANDERYD

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–16.00Telefonsvarare
Tisdag07.30–16.00Telefonsvarare
Onsdag07.30–16.00Telefonsvarare
Torsdag07.30–16.00Telefonsvarare
Fredag07.30–15.30Telefonsvarare
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
Måndag
07.30–16.00
Tisdag
07.30–16.00
Onsdag
07.30–16.00
Torsdag
07.30–16.00
Fredag
07.30–15.30
Lördag
Stängt
Söndag
Stängt

Besöksadress:
Entrévägen 6, DANDERYD
Län, kommun:
Stockholms län, Danderyd
Postadress:
Danderyds Sjukhus AB, 182 88 STOCKHOLM
Webbplats:
https://www.ds.se/patient-och-narstaende/mottagningar-och-avdelningar/forsakringsmedicinsk-utredningsenhet/

Vägbeskrivning

Hitta hit:

T-bana/Buss: Danderyds sjukhus

Roslagsbanan: Mörby station

Bil: E18 avfart trafikplats Danderyds sjukhus

Hitta på plats:

Målpunkt B, Plan 6

Vi tar emot dig som ska genomgå en försäkringsmedicinsk utredning beställd av Försäkringskassan. Syftet med utredningen är att komma fram till hur din sjukdom påverkar din funktion och förmåga till aktivitet. Försäkringskassan har beställt utredningen för att samla in medicinskt underlag inför deras beslut om din rätt till ersättning eller stöd. För att komma till oss behövs en beställning från Försäkringskassan.


Vi som arbetar här är läkare, psykologer, arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster och medicinska sekreterare/administratörer.

Om du önskar kontakt med oss per telefon kan du lämna ett meddelande på vår telefonsvarare som lyssnas av vardagar mellan 07:30 - 15:30.

Driftsform

Driftsform: Region

Remisskrav

För att komma till oss behövs en beställning från Försäkringskassan.

Åldersregler

Vi tar emot patienter som är 18 år eller äldre.

När vi har fått beställningen från Försäkringskassan skickas en kallelse till dig med tiden för ditt första besök. Vi skickar med en informationsbroschyr och frågeformulär som vi vill att du fyller i och tar med dig hit. Utredningen börjar alltid med att du får träffa en av våra läkare. Läkaren kan sen välja att utvidga utredningen med fler besök, i så fall skickas en ny kallelse med nya tider. Utredningen avslutas alltid med återkoppling från läkaren.

Har du frågor om bokade tider, tolk eller resa till och från utredningen vänligen kontakta din försäkringsutredare på Försäkringskassan. Vi saknar tyvärr möjlighet att bevilja sjukresor. Om du behöver avboka din tid pga. akut sjukdom vänligen kontakta oss och din försäkringsutredare.

När utredningen är avslutad skickar vi utlåtandet till Försäkringskassan. Din försäkringsutredare kommer skicka en kopia på utlåtandet hem till dig. Har du frågor om Försäkringskassans bedömning efter avslutad utredning så behöver du ta kontakt med din försäkringsutredare.

Besöksregler

  • Vi har begränsat utrymme på mottagningen och ber därför medföljande närstående att vänta utanför mottagningen under besöket.
  • För att minska risken för smittspridning av covid-19 har vi besöksrekommendationer. Rekommendationerna gäller även för dig som är vaccinerad. Observera att vissa verksamheter fortfarande har särskilda besöksrestriktioner. Mer information på ds.se.

Till toppen av sidan