En väg in för barn och ungdomar med psykisk ohälsa mottagning

Västra Esplanaden 9A Växjö

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0470-58 68 00
Telefontid idag

Stängt

  Fler tider och telefonnummer

  Telefontider
  • Mån - Fre08:30 - 11:30

  Besöksadress:
  Västra Esplanaden 9A Växjö
  Län, kommun:
  Kronobergs län, Växjö
  Postadress:
  En väg in, för psykisk ohälsa hos barn oc, Västra Esplanaden 9A, 3 vån, 35231, Växjö

  En väg in är den enhet som barn och unga mellan 6 och 18 år samt närstående kan ringa för stöd och rådgivning kring barn och ungas psykiska ohälsa

  Verksamhetschef Anna Bärtås 0470 58 80 00

  Driftsform

  Driftsform: Region

  Information till patienter

  Remisskrav

  Nej

  Ålder

  Vi tar emot patienter som är från 6 - 18 år.

  Publicerad: 2020-03-05

  Vårdnadshavare kan logga in och göra barnets vårdärenden med sin egen inloggning tills barnet har fyllt 13 år.

  När ett barn har fyllt 13 år behöver hen ha en egen inloggning. Då kan vårdnadshavaren inte längre hantera eller ta del av ärenden, om inte barnet ber om hjälp.

  Läs mer om inloggning på 1177.se

  En väg in är kontaktvägen till vården i Region Kronoberg för barn och unga från sex år till och med den dagen du fyller 18 år med psykisk ohälsa.

  En väg in är den mottagning som barn och unga, närstående och professionella kan ringa eller kontakta via e-tjänster för stöd och rådgivning kring barn och ungas psykiska hälsa.

  Har du redan en pågående kontakt med barn- och ungdomshälsan eller inom barn- och ungdomspsykiatrin, så vänder du dig direkt till dem.

  Behandlare tar emot ditt samtal och tillsammans kommer ni fram till nästa steg. Det kan innebära att du får råd, stöd eller hjälp vart du kan vända dig. Vi kan också, efter överenskommelse, skicka remiss till barn- och ungdomshälsan eller till en barn- och ungdomspsykiatrisk mottagning (BUP). Telefonsamtalet kan ta upp till 45 minuter.

  • När du ringer till oss får du kontakt med sjuksköterska, kurator, psykolog eller psykoterapeut som ger råd och stöd och tillsammans med dig bedömer bedömer hur fortsatta behov kan tillgodoses.

  • Du kan själv skriva en egenremiss till vår mottagning. I remissen ombeds du att svara på några frågor. Använd gärna vår egenremiss via e-tjänsterna

   När vi tagit emot din remiss kommer vi att kontakta dig inom tre dagar.

  • Om vi bedömer att du/ditt barn har behov av stöd kring psykisk ohälsa från hälso- och sjukvården gör vi alltid en strukturerad intervju för att kartlägga dina/ditt barns styrkor och svårigheter mm. Vi använder oss av verktyget Brief child and family intervju (BCFPI). Samtalet med dig och underlaget från BCFPI använder vi för att bedöma ditt behov av vård. Tillsammans med dig kommer vi fram till om remiss ska skickas och vart.

   Om ditt barn bedöms har behov av barnpsykiatrisk specialistvård finns det från och med den 1 oktober 2020 två aktörer att välja mellan. Behandlaren kommer fråga dig till vilken mottagning remiss ska skickas och valet gäller för aktuell sjukdomsperiod.

   De aktörer som är verksamma inom vårdval BUP är; Region Kronobergs Specialistpsykiatriska klinik för barn, unga och vuxna och Psykiatripartners Barn och unga.

   Region Kronoberg Specialistpsykiatrin för barn, unga och vuxna, tidigare namn BUP

   Specialistpsykiatrin för barn, unga och vuxna i Kronoberg erbjuder ett brett behandlingsutbud som omfattar alla delar i ett specialistpsykiatriskt vårdutbud (akut dygnet runt verksamhet, mottagningar i Växjö och Ljungby, dagsjukvård och heldygnsvård).

   I verksamheten arbetar ca 400 medarbetare. 30 medarbetare arbetar med de delar av specialistpsykiatrin för barn och unga som omfattas av vårdvalet.

   Psykiatripartners i Växjö Barn och unga

   Psykiatripartners barn och unga är en nystartad öppenvårdsmottagning i Kronoberg som drivs av Psykiatripartners, som sedan tio år tillbaka har fyra mottagningar i Östergötland. På mottagningen i Växjö arbetar för närvarande två specialistläkare i barn- och ungdomspsykiatri, tre psykologer samt en psykiatrisköterska med lång erfarenhet av barnpsykiatriskt arbete. Behandlingsarbete bygger till stor del på KBT. Psykiatripartners mottagning finns på I11-området i Växjö. Vi strävar efter en hög tillgänglighet.

  • Till En väg in kan du som profesionell ringa för råd, stöd och konsultation.

   En väg in tar emot och bedömer alla remisser som gäller psykisk ohälsa hos barn från sex år till den dag man fyller 18 år.

   Remissmall för dig som profesionell finns på Vårdgivarwebben, se bifogad länk

   http://dokpub.regionkronoberg.se/OpenDoc.aspx?Id=181843

   Vid behov av ytterligare information om inkommen remiss kontaktar vi dig som remitterat.

    

    

    

    

   • För att logga in behöver behöver du en e-legitimation. Du rekomenderas att använda antingen BankID eller Freja eID plus.
   • All inloggning är personlig.
   • Barn och ungdomar mellan 13 till 18 år måste logga in själva!
   • Mottagningens e-tjänster kan bara nås av dig mellan 6 till 18 år!
   • Vårdnadshavare kan via ombudsfunktionen sköta ärenden åt barn mellan 0 till 13 år.

   Läs mer om inloggning på 1177.se

   • Logga in på din egen startsida.
   • Klicka på fliken för ombud.
   • Lägg till det barn som avses.
   • Nu kan du via barnets startsida hantera e-tjänsterna.

  Till toppen av sidan