1177

Vården i Dalarnaså söker du vård

Du vet väl att du alltid kan läsa på 1177.se innan du söker vård? Då får du råd om vad du själv kan göra och när du behöver söka vård. Tänk på att inte söka vård via flera kontaktvägar samtidigt för samma besvär.

Aktuellt i Dalarna

1177 direkt

Kontakta din vårdcentral digitalt – använd 1177 direkt. Du får dina symtom bedömda och du kan sedan chatta med vårdpersonal.

Besvär med urinvägsinfektion?

Symtomen vid urinvägsinfektion utan feber skiljer sig från symtomen vid urinvägsinfektion med feber. Läs mer om vad du kan göra själv och när du behöver söka vård.

Var uppmärksam på kikhosta

Skydda ditt barn mot kikhosta. Kikhosta är en mycket allvarlig sjukdom för små barn. Just nu pågår stor spridning. Gravida och barn rekommenderas att vaccinera sig.

Drabbad av förkylning?

Förkylning är en infektion i näsan, halsen eller svalget. Den orsakas nästan alltid av ett virus. Förkylning brukar gå över av sig själv, men det finns saker du kan göra för att lindra symtomen.

Har du funderingar kring mpox?

Mpox är en ovanlig sjukdom som bland annat kan orsaka blåsor och feber. Det är ovanligt att bli allvarligt sjuk och det finns vaccin.

Håll koll på dina födelsemärken

Födelsemärken är en naturlig del av huden och de flesta ger inga besvär. Men det är viktigt att hålla koll på om de förändras.

Var med och utrota livmoderhalscancer

Du som är kvinna och född 1994-1999 erbjuds gratis vaccin mot humant papillomvirus (HPV) under 2024.

Nyheter i Dalarna

En månad med fokus på psykisk hälsa i Dalarna

6 september: Temavecka blir temamånad när Region Dalarna för sjätte året i rad arrangerar ”Fokus på psykisk hälsa i Dalarna” tillsammans med länets kommuner.

Vaccination mot influensa och covid-19

13 augusti: Snart går det att vaccinera sig mot influensa och covid-19. Se till att få de vaccindoser du rekommenderas. Det ger ett bra skydd inför vintern när många brukar bli sjuka.

Aktuella artiklar

Texter på lättläst svenska

Läs korta texter om bland annat sjukdomar, graviditet och hur vården i Sverige fungerar. Texterna är skrivna på lättläst svenska.

Smittguide för barn

Läs om hur vanliga infektioner hos barn smittar. Hur länge behöver barnet stanna hemma från förskolan eller skolan?

Börja träna

Här får du olika tips på hur du kan komma igång med träningen. All rörelse räknas och det är aldrig för sent att börja.

Till toppen av sidan