1177

VardagsmotionRörelse i vardagen

Din kropp är byggd för rörelse. När du rör dig händer mycket i kroppen som gör att du känner dig piggare och starkare. Här får du tips om vad du kan göra för att röra dig mer i vardagen.

Aktuellt i Dalarna

Vaccinera dig mot covid-19 och influensa

Undvik att bli allvarligt sjuk.

Checklista inför utlandsresan

Här finns tips på vad du kan behöva tänka på inför en utlandsresa.

Råd om vinterkräksjuka

Vinterkräksjukan orsakas av calicivirus och sprids mycket lätt. Blir du sjuk räcker det ofta med att vila och att dricka ordentligt. Minska risken för att bli sjuk i vinterkräksjuka genom att tvätta händerna noggrant och ofta, med tvål och vatten.

Skydda dig själv och andra mot vinterns smittor

På vintern smittas många av covid-19, influensa, RS-virus, kikhosta och vinterkräksjuka mm. En del som smittas blir allvarligt sjuka. Läs mer om vad du kan göra för att minska risken att bli smittad eller att smitta andra.

1177 direkt

Du kan söka vård digitalt genom 1177 direkt som finns i en del regioner. Du får en bedömning av dina symtom och besvär och får sedan chatta med vårdpersonal. Om det finns behov går det även att växla över till videosamtal.

Var med och utrota livmoderhalscancer

Du som är kvinna och född mellan 1994-1999 har nu möjlighet att vaccinera dig kostnadsfritt mot humant papillomvirus, HPV.

Nyheter i Dalarna

Nya vårdavgifter och högre högkostnadsskydd för 2024

2024 inför Region Dalarna en ny avgift för distansbesök via telefon och en förseningsavgift för medicinsk utrustning. Övriga justeringar berör högkostnadsskyddet och avgiften för slutenvård.

Minska smittspridningen av covid-19 och andra luftvägsinfektioner

2 november: Smittspridningen av covid-19 ökar just nu i Dalarna, samtidigt som det är säsong för andra luftvägsinfektioner. ”Alla kan bidra till att hålla ner smittspridningen och det är fortsatt viktigt för riskgrupper att ta de doser vaccin som rekommenderas”, säger Fredrik Rücker, smittskyddsläkare Region Dalarna.

Aktuella artiklar

Hjälp och stöd om du är nedstämd

Det finns många olika anledningar till att känna sig ledsen, orolig eller stressad. Läs om vad du kan göra själv för att må bättre och när du ska söka vård.

Borsta tänderna på barn

En gnutta tålamod kan vara bra att ta med in i badrummet. Här hittar du fler tips för att hålla tänderna rena.

Är du förkyld?

En förkylning brukar gå över av sig själv, men det finns saker du kan göra för att lindra symtomen.

Till toppen av sidan