Kontakta vården på nätet

Digitala vårdmöten i Västra Götalandsregionen

Innehållet gäller Västra Götaland

Ett digitalt vårdmöte är ett sätt för dig som patient att möta vårdpersonal i ett videosamtal. Det fungerar som ett vanligt besök, med skillnaden att du inte behöver ta dig till mottagningen.

Vårdpersonal har videomöte med patient
Många mottagningar erbjuder möjlighet till digitalt vårdmöte redan i dag och fler mottagningar ansluter sig successivt. Foto: Paul Björkman, Gullers

Många mottagningar erbjuder möjlighet till digitalt vårdmöte redan i dag och fler mottagningar ansluter sig successivt. Alla besvär lämpar sig dock inte för ett digitalt vårdmöte. 

För att ha ett videomöte behöver du ha tillgång till: 

  • Smartphone eller surfplatta. Dator med kamera och mikrofon fungerar också. 
  • Internetuppkoppling 
  • E-legitimation  

Det är bra om du kan sitta på en lugn avskild plats där du inte blir störd. Hörlurar med mikrofon (headset) rekommenderas för bra ljudkvalitet 

Mitt vårdmöte

Appen Mitt vårdmöte samlar friskvård, slutenvård, specialistvård och psykiatri. Många mottagningar är anslutna till Mitt vårdmöte och fler kommer att anslutas. 
Du kan leta fram din mottagning i appen, alla mottagningar som är anslutna är dock inte synliga. Har du ett inbokat fysiskt besök på en mottagning som du hellre vill ska vara digitalt, kan du logga in på 1177.se för att skicka ett meddelande och fråga om det är möjligt.  

För att ansluta till ett bokat möte i appen, logga in dig och välj ”Mina ärenden”. 

Ladda ner Mitt vårdmöte från App Store

Ladda ner Mitt vårdmöte från Google Play

Närhälsan Online

I appen Närhälsan Online kan du träffa primärvårdens läkare, sjuksköterskor och psykologer i digitala vårdmöten. Du kan söka för lindriga besvär hos dig eller ditt barn men också få sjukintyg för en kortare period, intyg för vård av barn eller inställd resa. Du kan ta bilder och ladda upp i appen även under besöket. För bästa bildkvalitet är det bra om du tar de bilder du vill visa vårdgivaren innan besöket startar.

Läs mer om Närhälsan Online och ladda ner appen

Ungdomsmottagningen Online

Genom appen Ungdomsmottagningen Online kan du boka och genomföra ett videobesök med personal på ungdomsmottagningarna. Du kan fråga exempelvis om preventivmedel, könssjukdomar, sexualitet, kroppen eller behandling/smittspårning för klamydia. Men det kan också handla om stress, nedstämdhet, oro, relationer eller något annat som du undrar över. 

Läs mer om ungdomsmottagning online och ladda ner appen 

Privat vårdgivare

Privata vårdgivare kan ha andra digitala lösningar och appar än vad som har beskrivits här. Hör med din mottagning vad det finns för digitala möjligheter.  

E-tjänster på 1177.se

Genom att logga in på 1177.se kan du kontakta vården och till exempel skicka meddelanden, förnya recept, omboka tid eller läsa delar av din journal. Vilka tjänster som erbjuds varierar mellan olika mottagningar.

Om du har frågor om digitala vårdmöten till din mottagning kan du ställa dessa via meddelandefunktionen när du är inloggad.

Läs mer om vad du kan göra när du är inloggad på 1177.se

Till toppen av sidan