Kontakta vården på nätet

E-tjänster i Vård och hälsa

Innehållet gäller Västra Götaland

Vård och hälsa är Västra Götalandsregionens nya app för e-tjänster. Tjänsterna är under uppbyggnad och allt fler funktioner kommer att läggas till.

Digitala vårdmöten

Med digitala vårdmöten kan du som patient besöka vården genom videosamtal eller chatt. Det fungerar ungefär som ett vanligt besök, men du behöver inte ta dig till en mottagning. Hos en del mottagningar kan du själv boka ett digitalt besök, andra skickar kallelser.

Västra Götalandsregionen har idag flera olika appar för digitala vårdmöten. De flesta av mötena hålls i appen Vård och hälsa. 
Här kan du läsa mer om digitala vårdmöten i Västra Götaland

Egenmonitorering

Egenmonitorering innebär att patienten själv mäter och registrerar värden, ofta med stöd av digital teknik. Det handlar om värden såsom blodtryck och vikt, samt självskattningar via formulär. Patienten rapporterar in värden via appen Vård och hälsa. På så sätt får vårdgivaren tillgång till data och kan följa patientens hälsotillstånd.
Här kan du läsa mer om egenmonitorering

Support eller synpunkter?

Kontakta invånarsupporten i Västra Götalandsregionen om du har synpunkter eller behöver hjälp med hur du använder e-tjänsterna i Vård och hälsa.

Till toppen av sidan