Så söker du vård under den fackliga konflikten.Det här meddelandet avser Västerbotten

Just nu pågår en facklig strejk och blockad. Läs mer om hur du som invånare påverkas

Beteendemedicin Sorsele

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00
Tisdag08.00–16.00
Onsdag08.00–16.00
Torsdag08.00–16.00
Fredag08.00–15.00
LördagStängt
SöndagStängt

Län, kommun:
Västerbottens län, Sorsele

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Följ Ammarnäsvägen cirka 700 meter efter korsningen Ammarnäs väg 363 Arvidsjaur och väg E45. Sväng tredje höger, där finns en skylt där det står Beteendemedicin.

Publicerad: 2024-06-04

Just nu pågår en strejk som påverkar vissa vårdenheter i regionen. Region Västerbotten arbetar för att situationen inte ska påverka dig som patient, men det kan bli längre väntetider och köer. Det kan också vara svårare att komma i kontakt med vissa enheter.

Sök vård som vanligt under strejken. Du som har ett inbokat besök i vården, tandvården eller har en planerad operation, ska utgå från att det blir av. Du kommer kontaktas om besöket ställs in.

Observera att den här informationen är generell för hela Region Västerbotten. Om något annat gäller för den här enheten så står det på den här sidan.

Aktuell information om hur du ska söka vård finns på 1177.se

Beteendemedicin är en del av Arbets- och beteendemedicinskt centrum som förebygger och behandlar ohälsa relaterad till arbete, miljö och levnadsvanor.


Vi vänder oss till personer som har en förhöjd risk att utveckla diabetes och/eller hjärt-kärlsjukdom, eller individer med redan etablerad sjukdom som behöver behandlande och förebyggande åtgärder. Vi främjar hälsosamma, sunda levnadsvanor och stödjer individers förmåga att ta hand om sig själva. Målet med våra riktade, strukturerade behandlingsprogram är en förbättrad hälsa genom förändrade kostvanor, ökad fysisk aktivitet, minskat stillasittande och en långsiktig, hållbar viktminskning.

Driftsform: Region

  • Du söker vård hos beteendemedicin via remiss från läkare, annan vårdpersonal eller genom egen vårdbegäran. Är remissvillkoren uppfyllda erbjuds du bedömning hos läkare eller psykolog. Innan besöket besvarar du självskattningsformulär och lämnar laboratorieprover. Efteråt bedömer ett team vilka insatser som är bäst utifrån dina behov. Anses behandling vid beteendemedicin som det bästa alternativet kallas du till behandlingsstart i Umeå, Skellefteå eller Sorsele. Dina aktuella besvär styr val av behandlingsort eftersom beteendemedicin har olika behandlingsprogram på olika orter.

  • Behandlingen sker i grupp med gruppledare från beteendemedicins team, som består av sjuksköterska, dietist, undersköterska, psykolog, fysioterapeut och läkare. Behandlingsprogrammet pågår initialt 6–8 månader och innehåller gruppträffar och däremellan hemuppgifter där du själv arbetar med att förändra ditt beteende i vardagen. På gruppträffarna ingår bland annat hälsoplanering, kostupplägg, fysisk aktivitet och diskussion med andra i liknande situation.

  • På beteendemedicin har vi ett lokalt kvalitetsregister för att kunna följa upp, utveckla och säkra vårdens kvalitet samt för att kunna ta fram statistik och rapporter om beteendemedicins verksamhet. Statistik och rapporter sammanställs så att det inte går att identifiera vilka uppgifter som handlar om dig.

    Din medverkan i registret är frivillig och påverkar inte den vård du får. Om du inte vill att dina uppgifter registreras så kan du meddela det till den du har besökt på beteendemedicin.

    Förfrågan registerutdrag: För att beställa ett registerutdrag eller begära att uppgifter tas bort kan du använda blanketten nedan. Skriv ut blanketten, fyll i uppgifterna och skicka in den till oss.

  • Här kan du läsa om hur du ansluter till ett bokat videobesök med vårdpersonal på beteendemedicin. Du får även information om vad du bör tänka på inför videobesöket.

Patientrummen ligger på bottenplan och är enkelrum med egen dusch och toalett. Kvälls- och nattetid finns ingen personal.

Till toppen av sidan