Medfit Farsta PVR

Farstagången 4A, FARSTA

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag06.15–19.45
Tisdag06.15–19.45
Onsdag06.15–19.45
Torsdag06.15–19.45
Fredag06.15–19.45
Lördag09.15–18.00
Söndag09.15–18.00

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag06.00–20.30
Tisdag06.00–20.30
Onsdag06.00–20.30
Torsdag06.00–20.30
Fredag06.00–20.00
Lördag10.00–16.00
Söndag10.00–16.00

Besöksadress:
Farstagången 4A, FARSTA
Län, kommun:
Stockholms län, Stockholm
Postadress:
Farstagången 4A, 123 47 FARSTA
Webbplats:
http://www.medfit.se

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Ingång vid Farstaplan/Farstagången, direkt vid stora parkeringen.

Från tunnelbana går du igenom ett av centrumhusen.

Busshållplats finns på flera ställen kring centrumet.

Hitta på plats:

Ta trappan eller hissen en våning.

Det är bara Medfit i trappuppgången.

Driftsform: Privat

Primärvårdsrehabilitering är till för dig med nedsatt funktionsförmåga eller aktivitetsbegränsning till följd av sjukdom eller skada. Alla åldrar tas emot och det behövs ingen remiss.

Hembesök och hemrehabilitering för patienter som skrivs ut från slutenvården prioriteras.

 • Arbetsterapeuten kartlägger aktivitets- och funktionsförmåga hos personer som på grund av sjukdom eller skada har svårt att klara sin personliga vård eller delta i vardagens aktiviteter. Arbetsterapeuten kan också prova ut olika fysiska och kognitiva hjälpmedel, bedöma om bostaden behöver anpassas och utfärda intyg till ansökan om bostadsanpassningsbidrag.

 • Behandling av lymfödem innebär olika typer av kompressionsbehandling, till exempel med stödförband och specialbeställd kompressionsstrumpa. Handledning i rörelsebehandling, egenvård och nödvändig hudvård ingår också. Manuellt lymfdränage kan vid behov ges som tilläggsbehandling. 

 • Dietisten bedömer och behandlar kost- och nutritionsrelaterade sjukdomar eller tillstånd. Det kan till exempel vara aktuellt vid diabetes, mag- och tarmproblem och undernäring. Dietisten kan också förskriva speciallivsmedel och nutritionsprodukter.

 • Fysioterapeuten undersöker, bedömer och behandlar sjukdomar och skador inom rörelsesystemet och har även kompetens inom neurologiska sjukdomar, äldres hälsa, mental hälsa, smärtrehabilitering mm. Fysioterapi syftar till att återvinna eller bibehålla optimal rörelse- och funktionsförmåga hos personer som drabbats av sjukdom eller skada.

 • Hemrehabilitering innebär rehabilitering i patientens hem- och närmiljö.  Målet med rehabiliteringen är att göra vardagen så självständig och trygg som möjligt.

  Arbetsterapeut, fysioterapeut och dietist arbetar ofta i team tillsammans med patienten för att få en helhetsbild av tillvaron. Arbetsterapeuten och fysioterapeuten kan prova ut olika hjälpmedel, bedöma om bostaden behöver anpassas och utfärda intyg till ansökan om bostadsanpassningsbidrag. Dietisten kan tillhandahålla stöd kring mat och måltider för att förbättra förutsättningar för tillfrisknande och rehabilitering.

 • Om du har en funktionsnedsättning eller råkat ut för en skada kan hjälpmedel öka dina möjligheter att leva ett aktivt och självständigt liv. Behovet av hjälpmedel bedöms utifrån din situation och regionens regler för förskrivning.  
  Hjälpmedel - 1177  
   

 • Kiropraktorn undersöker, bedömer och behandlar besvär i framför allt rygg, nacke och axlar. Behandlingen är inriktad på att lindra smärta och stelhet och få en bra funktion i muskler och leder. Olika manuella behandlingsmetoder kombineras med rådgivning och träningsprogram.

 • Primärvårdsrehabiliteringar erbjuder patientutbildningar och grupper, det kan till exempel vara artrosskola, smärtskola, KOL-skola och balans- och styrketräning i grupp.

Remisskrav

Nej

Åldersregler

Vi tar emot patienter i alla åldrar.

Till toppen av sidan