Telefonnummer:

08-684 337 14

Öppettider:

  • Mån-Fre08:00 - 16:30

Fler tider och telefonnummer

Besöksadress:
Åstorpsringen 6, ENSKEDEDALEN
Vägbeskrivning:
Dalens vårdcentral är belägen i entréplanet på Dalens sjukhus. Du går via stora entrén, till korridor B. Vår reception finns i B3.Med buss: Nr 163 och 816 till hållplats Dalens sjukhus. Med tunnelbana: Gröna linjen till Sandsborg. Gå mot Dalens centrum och genom Dalens Allé till Dalens sjukhus. Med bil: Nynäsvägen söderifrån - tag av mot Globen, sväng höger i rondellen mot Kärrtorp. Nynäsvägen norrifrån - tag av mot Globen, sväng vänster i rondellen mot Kärrtorp
Län, kommun:
Stockholms län, Stockholm
Postadress:
Åstorpsringen 6, 121 87 ENSKEDEDALEN
Webbplats:
http://www.capiorehab.se/dalen


Välkommen till Capio Rehab Dalen -primärvårdsrehabHos oss kan du träffaarbetsterapeuter, dietister, fysioterapeuter, kiropraktor och lymfterapeutmed lång erfarenhet av rehabilitering i öppenvård. Du behöver ingen remiss.
Vi träffas på vår mottagning eller i ditt hem.

Arbetsterapeuten erbjuder hjälp med att hitta lösningar så att du lättare kan utföra dagliga aktiviteter i hemmet, på arbetet och på fridtiden. Du kan vända dig till oss om du har behov av hjälpmedel, hjälp med att hitta nya sätt för att lösa vardagsproblem och träning för att uppnå dina mål. Våra arbetsterapeuter kan även hjälpa till att anpassa din bostad. Vill du veta hur du kan underlätta dina förflyttningar och hur dina eventuella hjälpmedel ska användas? Arbetsterapeuten kan lära både dig, dina anhöriga och annan vårdpersonal, till exempel hemtjänst, detta.
Arbetsterapeuten medverkar även vid basal demensutredning.

Dietisten hjälper dig som behöver hjälp med maten och näringen på grund av sjukdom, allergier eller intoleranser, övervikt eller undervikt. Dietisten är specialist på kost, näringslära och livsmedel samt matens betydelse ör hälsa och sjukdom. De utreder, behandlar och förebygger sjukdomar som har en koppling till kosten.

Fysioterapeuten/sjukgymnasten erbjuder individuell rådgivning, stöd, behandling och rehabilitering för att du ska må så bra som möjligt.
Eftersom fysisk aktivitet är grunden i all fysioterapi lägger vi oftast upp ett träningsprogram uifrån dig och din målsättning. Fysioterapeuten använder sig även av manuella och fysikaliska metoder för smärtlindring.

Handmottagningen välkomnar dig som har en skada eller sjukdom i handen eller armen såsom fraktur, artros, senskada eller ledgångsreumatism. Behandlingen kan tll exempel handla om träning, utprovning av ortos eller andra hjälpmedel.

Kiropraktorn kan hjälpa dig med besvär i nacke och rygg, axlar, armbåge, knän och fötter. Målsättningen med kiropraktik är att minska smärtan och öka din livskvalitet.

Lymfterapeuten behandlar svullnad som uppstår i kroppen vid lymfödem. Behandlingen stöder lymfsystemets arbete med att avlägsna vätska och slaggprodukter från vävnaderna.
Hos oss kan du bland annat få hjälp med:
- Mauellt lýmfdränage
- Kompressionsbehandling och bandagering av svullnad
- Utprovning av kompressionsprodukter
- Egenvård som andnings- och rörelseövningar, hudvård och egenmassage

På enheten erbjuder vi även gruppträning i form av artrosskola, balansskola, bassängträning, handträning samt kost- och träning.

Vi har avtal med region Stockholm inom

  • Primärvårdsrehabilitering

Driftsform

Driftsform: Privat, vårdavtal

Certifiering: 2009-11-24