Vårdcentralen Skiftinge Eskilstuna, Eskilstuna

Skiftinge centrum

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer:

016-10 43 00

Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider

   • Mån-Fre07:00 - 17:00

   Öppettider:

   • Mån-Fre07:30 - 17:00
   Besöksadress:
   Skiftinge centrum
   Län, kommun:
   Södermanlands län, Eskilstuna
   Postadress:
   Vårdcentralen Skiftinge Eskils, 631 88 Eskilstuna

   Vägbeskrivning

   Hitta hit:

   För att ta del av rekommenderad färdväg, besök Sörmlandstrafikens webbplats (www.sormlandstrafiken.se) eller hämta karta från Eniro (www.eniro.se).

   Publicerad: 2020-10-22

   Du som är 65 år eller äldre, är gravid från vecka 16 eller har vissa kroniska sjukdomar kan boka tid för avgiftsfri vaccination mot influensa. Läs mer

   Du som är 65 år eller äldre och/eller har vissa kroniska sjukdomar kan också vaccinera dig avgiftsfritt mot pneumokocker. Läs mer

   I år har vi ingång på baksidan av vårdcentralen för dig som har bokat tid för vaccination (influensa och/eller pneumokocker). Vi har ingen drop in i år utan endast förbokade tider, pga corona. Läs mer och boka tid här

   Publicerad: 2020-03-18

   Vi lanserar nu Skiftinge Digital, vår snabbaste väg in till vårdcentralen, för dig med bank-id. Här kan du få kontakt med läkare, sjuksköterska eller andra personalkategorier. Vi svarar inom en timme vardagar 8-16. Du kan logga in och starta ett nytt ärende vilken tid på dygnet du vill.

   https://e-besok.se/regionsormland/skiftinge 

   Publicerad: 2020-09-02

   Sörmlands hälsoprogram är igång igen
   Nu kör vi åter igång med hälsokontroller för 40-, 50- och 60-åringar enligt Sörmlands hälsoprogram. Vi skickar ut en kallelse när det är dags.

    

   Publicerad: 2020-09-02

   Från och med den 1 september kommer ordinarie avgift vid uteblivna besök att börja gälla som vanligt igen. Mer information.

   • Arbetsterapeuten fokuserar på de problem som kan uppstå i vardagen på grund av sjukdom och skador. Hen kan bistå dig med hjälpmedel så att du kan klara din vardag på bästa sätt, trots dina begränsningar.

    Arbetsterapeuten erbjuder:

    • Bedömning, träning, rådgivning vid skador, sjukdomar eller smärttillstånd      
    • Utprovning och tillverkning av handskenor.
    • Guidning och vägledning vid svårigheter att klara dina dagliga aktiviteter, oavsett diagnos.
    • Ergonomisk bedömning och rådgivning.
    • Utprovning och bedömning av diverse hjälpmedel.
    • Minnesutredning.

     Kontakta oss på 016-10 43 00, knappval 6

   • Vi erbjuder utredning, behandling och uppföljning för dig med astma och kroniskt obstruktiv lungsjukdom (KOL).

    Astma/KOL-sjuksköterska, läkare, sjukgymnast, arbetsterapeut, beteendevetare och rökavvänjare finns att tillgå utifrån ditt behov.

    Kontakta oss på 016-10 43 00, knappval 3

    016-10 43 00 knappval 3

   • Vi följer ditt barns utveckling, från nyfödd upp till sex år, och ger även råd och stöd i föräldrarollen.

    Du som förälder är alltid välkommen med frågor om ditt barn, ditt föräldraskap och om vardagsvanor som mat, amning, lek och sömn. Vi gör regelbundna hälsoundersökningar och vaccineringar för att förebygga och upptäcka sjukdomar.

    Telefon: 016-10 47 38

   • Som patient följs du upp kontinuerligt av en av våra diabetessköterskor i samråd med din läkare. Vi arbetar också tillsammans med dietist och andra kompetenser som kan behövas i din behandling.

    Hit kan du som patient vända dig och få svar på dina frågor som handlar om diabetes.

    Kontakta oss på 016-10 43 00, knappval 3

     

   • Distriktssköterskorna och sjuksköterskorna på vårdcentralen arbetar både med telefonrådgivning och tar emot bokade besök på mottagningen.

    Vi bedömer ditt behov av vård- och behandlingsbehov och ser till att du får den hjälp du behöver. Vi har ett nära samarbete med kollegorna på vårdcentralen.

    Distriktsköterskorna kan även skriva ut vissa receptbelagda mediciner och hjälpmedel.

    På mottagningen kan vi hjälpa dig med bland annat:

    • Sårvård
    • Omläggningar
    • Borttagning av stygn
    • Blodtrycksmätning
    • Inkontinensproblem
    • Bedömning av hudutslag
    • Ögon- och öronbesvär
    • Injektioner
    • Råd och stöd i livets alla skeden

     Kontakta oss på 016-10 43 00, knappval 1

     

     

   • En fast vårdkontakt är en kontaktperson som håller ordning på dina olika vårdkontakter. Det kan vara en läkare, sjuksköterska eller annan personal på vårdcentralen.

    Behöver du en fast vårdkontakt?
    Du är välkommen att fråga efter en fast vårdkontakt nästa gång du pratar med någon av oss på vårdcentralen.

   • På Hjärtsvikts- och blodtrycksmottagningen gör vi uppföljningar, kontroller, ger råd om levnadsvanor och justerar mediciner på de patienter som har fått diagnos hjärtsvikt och/eller hypertoni (högt blodtryck).
    Sjuksköterskorna på mottagningen är vidareutbildade i kardiologi och jobbar i nära samarbete med läkare och övrig personal.

    Om du har fått diagnos hjärtsvikt eller hypertoni så remitteras du till mottagningen av din läkare, för uppföljande kontroller.

    Kontakta oss på 016-10 43 00, knappval 3

     

   • På Minnesmottagningen gör vi minnesutredningar när det finns oro eller misstanke om demens. Utredningen görs i olika delar, bland annat med hembesök för att i lugn och ro göra ett minnestest. Därefter kan det bli aktuellt med fortsatta undersökningar och eventuellt medicinering, beroende på resultatet på minnestestet.

    Du kan kontakta Minnesmottagningen om du har oro för din egen del eller för en närstående.

    Teamet består av arbetsterapeut, distriktssköterska och läkare.

    Kontakta oss på 016-10 43 00, knappval 2

     

     

   • På vårt lab tas prover både till våra egna läkare och till läkare på sjukhus eller annan vårdinrättning. Alla prover måste vara beställda av läkare eller sjuksköterska.

    Om du ska ta fasteprover så måste du vara fastande minst 12 timmar före provtagning. Du får bara dricka vatten.

    Provrör till urinprov finns att hämta gratis på vårdcentralen.

    Vi har drop in på lab:
    måndag-torsdag 7.45-12.15, 12.45-16.30
    fredag 7.45-12.15

    Telefon: 016-10 43 14

   • Du kan vända dig till oss om du fått svårigheter i livet som du behöver hjälp med att hantera. Det kan exempelvis handla om stress, sömnsvårigheter, ångest, oro, nedstämdhet, sorg, kris eller trauma.

    En kontakt med oss börjar med ett bedömningssamtal för att avgöra vilka insatser du behöver.

    Kontakta oss på 016-10 43 00, knappval 5

     

   • Hos sjukgymnast/fysioterapeut kan du få rådgivning, bedömning och behandling för besvär med leder, muskler och rygg. Du kan också få behandling för spänningshuvudvärk och godartad yrsel. Efter operationer kan du få hjälp med specifik träning för att komma igång med rehabiliteringen.

    Kontakta oss på 016-10 43 00, knappval 4

     

   • Vaccinationer

    Vi vaccinerar mot bland annat influensa, HPV och TBE samt ger de vanligaste resevaccinen. Kontakta oss för mer information och tidsbokning.

    Influensavaccination
    Om du tillhör en riskgrupp rekommenderas att du vaccinerar dig mot influensa. Vi vaccinerar vissa veckor under hösten och annonserar då tiderna på 1177.se  

    TBE-vaccination
    Om du vistas mycket i fästingtäta områden rekommenderar vi att du vaccinerar dig mot TBE. Vi vaccinerar vissa veckor under våren och annonserar då tiderna på 1177.se  

    Du är välkommen att ringa för information och tidsbokning. Du kan även boka tid för vaccination på 1177.se.

    För att säkerställa rätt dokumentation av dina vaccinationer och för att du ska kunna se dina vaccinationer i din journal på 1177, dokumenterar vi alla vaccinationer i Svevac. Fråga din vaccinationssköterska om du vill ha mer information.

    Här kan du läsa med om vaccinationer.

     

   • Rehabkoordinatorn samordnar vårdens del i sjukskrivningsprocessen och samverkar med arbetsgivare, företagshälsovård, Försäkringskassan, arbetsförmedlingen och kommunen.

    Om man är sjuk och inte klarar av att arbeta behöver man ibland vara sjukskriven. Sjukskrivningen är då en del av rehabiliteringen. Syftet med att träffa rehabkoordinator är att underlätta din rehabilitering för att du ska kunna återfå din arbetsförmåga, alternativt undvika sjukskrivning.

    Rehabkoordinatorn finns som stöd för dig med:

    Att identifiera dina rehabiliteringsbehov.

    Dialog kring stöd, behandling och insatser.

    Att i samarbete med dig och behandlande läkare eller annan sjukvårdspersonal komma fram till en plan för din rehabilitering.

    Stöd för samordnande insatser till exempel Försäkringskassan eller arbetsförmedlingen, och vid behov ta arbetsgivarkontakt.

    Rehabkoordinator och arbetsgivare:
    När den som blivit sjuk har en anställning är arbetsgivaren en viktig del i rehabiliteringsprocessen, därför arbetar vi aktivt för att öka samarbetet med dig som är chef i syfte att få en gemensam rehabiliteringsplan som gynnar din anställdes förutsättningar att klara av arbete. Har du en anställd, som du vet har sin vårdkontakt hos oss, som också riskerar att bli sjukskriven eller är sjukskriven är du välkommen att ta kontakt med rehabkoordinatorn för dialog.

    Telefon: 016-10 43 76

     

   • Hos oss kan du som vill få uppföljning av din vård via ett videobesök*. Om du är intresserad av att göra ditt återbesök via videosamtal, prata din vårdkontakt.

    Mer information om hur ett videobesök går till

    (*avgift för besök till läkare/psykolog är 100kr)

   Skiftinge vårdcentral är en väletablerad vårdcentral med ca 13 000 listade patienter och drygt 50 medarbetare. Vi är stolta över att vår personal har hög kompetens och lång erfarenhet och dessutom är flerspråkig. Vi vill vara tillgängliga och erbjuder bra, pålitlig sevice och ett gott bemötande. Hos oss finns distriktsläkarmottagning, distriktssköterskemottagning, arbetsterapi, sjukgymnastik, beteendevetare och barnavårdcentral samt familjecentral. Våra lokaler ligger i norra delen av Eskilstuna, nära bussar och gratis parkering (parkeringsskiva krävs).

   Driftsform

   Driftsform: Landsting/Region

   • Ulla Mitt HolmVerksamhetschef