Uppvakningsavdelningen Mälarsjukhuset, Eskilstuna

Mälarsjukhuset, Hiss E, plan 4

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
MåndagDygnet runt
TisdagDygnet runt
OnsdagDygnet runt
TorsdagDygnet runt
FredagDygnet runt
LördagDygnet runt
SöndagDygnet runt

Besöksadress:
Mälarsjukhuset, Hiss E, plan 4
Län, kommun:
Södermanlands län, Eskilstuna
Postadress:
Sörmlands län, Uppvakningsavdelningen Mälarsj, 631 88 Eskilstuna

Vägbeskrivning

Hitta hit:

För att ta del av rekommenderad färdväg, besök Sörmlandstrafikens webbplats (www.sormlandstrafiken.se) eller hämta karta från Eniro (www.eniro.se).

Till uppvakningsavdelningen kommer man för övervakning efter operation eller andra genomgångna undersökningar som skett under narkos eller bedövning. Här arbetar specialistutbildade sjuksköterskor och undersköterskor med särskild kompetens och beredskap för att behandla smärta, illamående och rubbningar i andning och cirkulation som kan uppstå efter operation.

De flesta patienterna stannar bara några timmar på uppvakningsavdelningen innan de skrivs ut till hemmet eller till vårdavdelning på sjukhuset. Barn som vårdas här får ha en förälder eller närstående hos sig. Besök till vuxna tillåts endast i undantagsfall.

På uppvakningsavdelningen förbereds dagkirurgiska patienter inför operation. Efter operation, eller annan genomgången undersökning, som skett i narkos eller bedövning kommer alla patienter hit för övervakning. Här arbetar allmän- och specialistsjuksköterskor samt undersköterskor med särskild kompetens och beredskap för att behandla smärta, illamående och rubbningar i andning och cirkulation som kan uppstå efter operation. De flesta patienterna stannar bara några timmar på uppvakningsavdelningen innan de skrivs ut till hemmet eller till vårdavdelning på sjukhuset. Ett fåtal patienter vårdas upp till 24 timmar.

Driftsform

Driftsform: Region

Besöksregler

Barn som vårdas här får ha en förälder eller närstående hos sig. Besök till vuxna tillåts endast i undantagsfall.

Till toppen av sidan