Svårt att nå vården i Strängnäs och Mariefred.Det här meddelandet avser Sörmland

Just nu kan det vara svårt att nå flera vårdverksamheter i Strängnäs och Mariefred. Det är driftstörningar i nätverket som påverkar både telefoni och IT.

Läs mer:

Störningar i Strängnäs och Mariefred

Ungdoms­mottagningen Eskilstuna, Eskilstuna

Smedjegatan 34

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

Öppettider
Måndag
08.00–12.00
13.00–16.15
Tisdag
08.00–12.00
13.00–16.15
Onsdag
08.00–12.00
13.00–18.00
Torsdag
08.00–12.00
13.00–16.15
Fredag
08.00–14.30
Lördag
Stängt
Söndag
Stängt

Besöksadress:
Smedjegatan 34
Län, kommun:
Södermanlands län, Eskilstuna
Postadress:
Sörmlands län, Ungdomsmottagningen Eskilstuna, 631 86 Eskilstuna

Vägbeskrivning

Hitta hit:

För allmänna kommunikationsmedel hänvisas till sormlandstrafiken.se. Använd reseplaneraren på där eller appen, för att hitta det alternativ som passar dig bäst.

Välkommen till ungdomsmottagningarna i Sörmland!

Kom till oss om du vill prata om hur du mår och har det eller har frågor kring kroppen, sexualitet, identitet, relationer och känslor. Vi finns för dig som är 13 år och fram till dagen då du fyller 23 år.

Du kan besöka vilken mottagning du vill. Besöket hos oss är alltid gratis och vi har alltid tystnadsplikt. Vårdnadshavare behöver inte veta om ditt besök hos oss och de kan inte läsa din journal.

Vi som arbetar här är barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor, kuratorer, psykologer och läkare. Vi är HBTQI-certifierade och Funkis-diplomerade. Det betyder att all vår personal har utbildats i frågor kring bemötande, normer och likabehandling för att bli bättre på att möta dig oavsett vem du är.

Tänk på att du tryggt, snabbt och enkelt även kan få hjälp via vår digitala ungdomsmottagning, se länk under våra e-tjänster.

Vi finns här för dig - Ungdomsmottagningarna i Sörmland!

Driftsform

Driftsform: Kommun

Hos oss kan du få hjälp med preventivmedel och provtagning av sexuellt överförbara sjukdomar. Du kan också komma hit om du har frågor kring kroppen, sexualitet, trans, könsidentitet, samlevnad och om hur du mår.

Vi erbjuder också samtal om bland annat relationer, identitet, att bli förälder, abort, sexuella kränkningar/övergrepp, nedstämdhet och ensamhet.

 • Hos oss kan du testa dig för sexuellt överförbara sjukdomar. Ring till oss för att boka tid. 

  Innan du besöker oss för att testa dig:

  • Du ska inte ha kissat på en timme.
  • Testerna kan tas tidigast en vecka efter det misstänkta smittotillfället.


  Du kan också testa dig enkelt och gratis via testadighemma.se

 • Om du behöver kondomer eller akut p-piller kan du besöka oss utan att boka tid.

 • Med våra kuratorer och psykologer kan du prata om vad du vill. Vi har tystnadsplikt. Det betyder att vi inte berättar för någon varför du besöker mottagningen eller vad du pratar om. Du kan exempelvis komma till oss med frågor kring kroppen, sexualitet, trans, könsidentitet, samlevnad och om hur du mår.

  Vi erbjuder också samtal om bland annat relationer, identitet, att bli förälder, abort, sexuella kränkningar/övergrepp, nedstämdhet och ensamhet.

  Våra kuratorer och psykologer tar emot alla ungdomar mellan 13 och 23 år. 

 • Hos oss kan du få hjälp med preventivmedel, graviditetstest och provtagning av sexuellt överförbara sjukdomar. Vi har tystnadsplikt. Vi har tystnadsplikt. Det betyder att vi inte berättar för någon varför du besöker mottagningen eller vad du pratar om. 

  Våra barnmorskor tar emot alla ungdomar mellan 13 och 23 år. 

 • SESAM-mottagningen ligger på Mälarsjukhuset i Eskilstuna och hjälper till med provtagning och behandling av sexuellt överförbara infektioner, abortfrågor, preventivmedel, sterilisering samt sex- och samlevnadsfrågor.

  Du kan också besöka någon av barnmorskemottagningarna på vårdcentralerna i Eskilstuna. Där arbetar barnmorskor som kan skriva ut recept på preventivmedel.

Stanna alltid hemma om du känner dig sjuk!

Ta med legitimation om du har.

Lunchstängt måndag-torsdag kl. 12:00-13:00

Till toppen av sidan