Strokeavdelningen Mälarsjukhuset, Eskilstuna

Mälarsjukhuset Hiss C Plan 7

Telefonnummer:

016-10 44 61

Telefontider:

  • Mån-SönDygnet runt

Öppettider:

  • Mån-SönDygnet runt

Fler tider och telefonnummer

Besöksadress:
Mälarsjukhuset Hiss C Plan 7
Vägbeskrivning:
För att ta del av rekommenderad färdväg, besök Sörmlandstrafikens webbplats (www.sormlandstrafiken.se) eller hämta karta från Eniro (www.eniro.se).
Län, kommun:
Södermanlands län, Eskilstuna
Postadress:
Strokeavdelningen Mälarsjukhus, 631 88 Eskilstuna

Avdelningen har 24 vårdplater och vårdar patienter med stroke och TIA. Till avdelningen kommer även patienter med andra neurologiska sjukdomar.

Strokeavdelningen har 16 vårdplatser och vårdar patienter med stroke och TIA. Till avdelningen kommer även patienter med andra neurologiska sjukdomar.

Strokeavdelningen ansvarar för trombolysbehandling vid akut ischemisk stroke. Vilket innebär att patienter som fått diagnosen ischemisk stroke, efter utförd akut datortomografi, får trombolysbehandling direkt på röntgen därefter transporteras patienten till avdelningen för fortsatt vård och övervakning.

På strokeavdelningen jobbar vi i team runt patienten, bestående av läkare, sjuksköterska, undersköterska, sjukgymnast/fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped, dietist, kurator och utskrivningssamordnare. Tillsammans vill vi ge våra patienter en trygg och säker vård, samt ett gott medicinskt omhändertagande av engagerad och kunnig personal.

Våra patienter och deras anhöriga får gärna kontakta oss, vid frågor som rör vårdtiden på strokeavdelningen.

Information till besökare

Besökstider

Mån-Sön 13:30 - 18:30

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region