Specialistmödravårdsmottagningen Mälarsjukhuset, Eskilstuna

Kungsvägen 42, 633 49 Eskilstuna

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00
Tisdag08.00–16.00
Onsdag08.00–16.00
Torsdag08.00–16.00
Fredag08.00–13.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Kungsvägen 42, 633 49 Eskilstuna
Län, kommun:
Södermanlands län, Eskilstuna
Postadress:
Specialistmödravårdsmottagning, 631 88 Eskilstuna

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Lämpliga busslinjer för att ta sig hit är Stadstrafik linje 4 och 30/31 (Servicelinjen) till hållplats Mälarsjukhuset vid huvudentrén.

Landsbygdslinjerna 208, 220 och 820 stannar vid Mälarsjukhusets huvudentré på Kungsvägen. Stadstrafik linje 7 mot Trumtorp stannar på hållplats Mälarsjukhuset Sveavägen. På hållplatsen Mälarsjukhuset Sveavägen stannar även landsbygdslinjerna 801, 701 och 700. Använd reseplaneraren på Sormlandstrafiken.se, eller appen, för att hitta det alternativ som passar dig bäst.

Med bil tar du avfart 133 från E20 och följer skyltning till sjukhuset.

Från Nyköping sväng av väg 53 mot Sveavägen och följ därefter skyltningen.

Hitta på plats:

Entré 1, Målpunkt G, plan 7.

Publicerad: 2021-01-28

Du hittar oss på målpunkt hiss G, våning 7. Våningen ovan Barnmorskemottagningen.

Varmt välkomna!

Publicerad: 2021-01-28

Havandeskapsförgiftning är en av de vanligaste orsakerna till att kvinnan blir akut sjuk under graviditeten. Syftet med studien är att utveckla screening-test som kan användas i tidig graviditet och utifrån det individanpassa övervakningen under graviditeten samt påbörja förebyggande behandling vid behov. Kvinnor rekryteras vid ultraljudsundersökning i tidig graviditet. Kvinnan får lämna information om kända riskfaktorer, lämna blodprov och ta sitt blodtryck.
Läs mer på impactstudien.se.

 

Publicerad: 2021-01-28

Vi har ingen reception på mottagningen så glöm inte registrera er innan besöket.

Du kan anmäla dig själv till ditt bokade besök i någon av våra incheckningsterminaler. Du hittar terminalerna i våra större entréer och på Barnmorskemottagningen. 

 

Hos teamet för specialistmödravård på Mälarsjukhuset arbetar barnmorskor, undersköterskor och specialistläkare.

Barnmorskorna arbetar också på barnmorskemottagningen, vilket gör att du som har en okomplicerad graviditet ibland kan träffa din barnmorska på specialistmödravården.


Mottagningen är HBTQ-certifierad.

Driftsform: Region

Till oss på specialistmödravården kommer du för fosterdiagnostik och övriga ultraljudsundersökningar. Vi erbjuder också vård för dig som är gravid och har diabetes eller andra sjukdomar som kan komplicera graviditeten. Hos oss kan du träffa både specialistläkare och barnmorskor som hjälper dig under din graviditet.

När du går hos specialistmödravården har du tillgång till samma vårdutbud som på din barnmorskemottagning. Det innebär exempelvis föreläsningar och workshops. För aktuella datum se din barnmorskemottagning.

 • I Region Sörmland erbjuder vi ett ultraljud i kombination med blodprov till dig som fyllt 35 år då du blev gravid. Metoden kallas Kombinerat ultraljud och blodprov – KUB och kan bara utföras mellan graviditetsvecka 11+0 och 13+6.

  Om du har haft ett tidigare foster med en missbildning eller genetisk avvikelse erbjuder vi ett läkarsamtal med rådgivning om vilken fosterdiagnostik som kan erbjudas under nuvarande graviditet. Ibland kan detta innebära ett tidigt ultraljud, och ibland genetiska tester.

  Läs mer om fosterdiagnostik och undersökningar under graviditeten. Förutom informationen du hittar på denna länk, erbjuder vi tidigt ultraljud.

  Tidigt ultraljud utförs under graviditetsvecka 13. Syftet med undersökningen är att:
  - se hur många foster som finns i livmodern,
  - avgöra graviditetslängden och beräkna datum för förväntad förlossning
  - underöka fostret för att kunna upptäcka allvarligare missbildningar  / avvikelser
  - vid en tvillinggraviditet göra bedömning som ligger till grund för hur kommande graviditetskontroller kommer att planeras.

  Könsbestämning ingår inte i undersökningen.

  För att erbjuda bästa möjliga ultraljudsundersökning, ber vi er att inte ha med några barn vid undersökningen. En lugnare arbetsmiljö gör att vi kan fokusera bättre och erbjuda högre kvalitet på vår granskning.

   

 • Ultraljud kan göras fortlöpande under graviditeten utifrån olika anledningar, tillväxtultraljud är ett sådant ultraljud. Tillväxtultraljud utförs när det finns omständigheter som gör att barnets vikt behöver beräknas. Kan utföras av både barnmorska eller specialistläkare.

  För att erbjuda bästa möjliga ultraljudsundersökning, ber vi er att inte ha med några barn vid undersökningen. En lugnare arbetsmiljö ör att vi kan fokusera bättre och erbjuda högre kvalitet på vår granskning.

   

 • Som diabetiker är det viktigt att du hör av dig till oss så snabbt du får reda på att du är gravid. Hos oss träffar du barnmorskor som har specialkompetens inom området.

Glöm inte legitimation!

Om du ska på ett bokat besök är det viktigt att du checkar in innan du går till mottagningen.

Incheckningsterminaler hittar du innanför sjukhusets huvudentré.

Till toppen av sidan