Psykologiteamet Vårdcentralen Trosa, Trosa

Tomtaklintgatan 2

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–17.00
Tisdag08.00–17.00
Onsdag08.00–17.00
Torsdag08.00–17.00
Fredag08.00–17.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Tomtaklintgatan 2
Län, kommun:
Södermanlands län, Trosa
Postadress:
Psykologiteamet Vårdcentralen, 619 33 Trosa

Vägbeskrivning

Hitta hit:

För att ta del av rekommenderad färdväg, besök Sörmlandstrafikens webbplats (www.sormlandstrafiken.se) eller hämta karta från Eniro (www.eniro.se).

Till oss kan du vända dig om du behöver hjälp att hantera svårigheter i livet såsom stress, ångest, utmattningssymtom, depression/nedstämdhet och smärttillstånd av olika slag.

Även i andra svåra livssituationer är du välkommen att kontakta oss.

Du träffar oss i första hand i individuella samtal. Vi är även en del av rehabilitering i samverkan. Vid längre sjukskrivning samarbetar vi med övriga vårdgivare och aktörer såsom arbetsförmedling, försäkringskassa , eller socialtjänst.


Du behöver ingen remiss för att söka till oss.

Driftsform: Region

Välkommen till Samtalsteamet

Det första besöket är ett bedömningssamtal där du får berätta om din livssituation, vad som är svårt för dig och vad du vill ha hjälp med, och vi kan beskriva för dig på vilket sätt vi kan vara till hjälp. Syftet med samtalet är att vi tillsammans ska ta reda på vad du kan göra, eller vilken hjälp du behöver, för att hantera din situation annorlunda. Målet är att du efter samtalet ska ha en plan för hur du kan gå vidare. För vissa räcker ett samtal medan andra vill komma tillbaka ytterligare en eller fler gånger. På vårdcentralen finns olika behandlingsalternativ, anpassade efter olika behov:

 • Individuell psykologisk rådgivning eller korttidstearpi där patient och behandlare träffas under en till fler gånger med fokus på ett specifikt psykologiskt problem.
 • Gruppbehandlingar där patienter och behandlare träffas i grupp under ett bestämt antal tillfällen.
 • Internetbaserad KBT (IKBT) innebär arbete i färdiga behandlingsmanualer på internet med stöd på distans från din behandlare. Effekten av IKBT kan likställas med övriga behandlingsformer på plats.
 • Psykosocialt stöd för exempelvis krisbearbetning och psykologisk rådgivning kring livsproblem.

Innan du kommer till samtalet anmäler du dig i självincheckningsdisken (medtag legitimation vid första besöket). Besöket kostar 200 kr.

Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig på telefon 0156-53540.

Vänliga hälsningar,
Samtalsteamet

 • Vi erbjuder internetbaserat behandlingsprogram via 1177, alla med grunden i Kognitiv Beteendeterapi, KBT. Detta innebär i korta drag att behandlingen hjälper dig kartlägga vad som är svårt i ditt liv och vilka symtom du då upplever, samt ger dig hjälp att förändra ditt beteende och hur du förhåller dig till tankar och känslor. Under behandlingens gång har du kontinuerlig kontakt med någon av Vårdcentralens behandlare (psykolog eller psykoterapeut) via behandlingsprogrammet i 1177. Samtliga behandlingsprogram innebär att du arbetar aktivt med att försöka förändra dina invanda negativa mönster. Behandlingen kräver att du avsätter tid för att läsa, lyssna och lära dig nya färdigheter samt att du tränar på dessa i din vardag.

  Behandlingsprogrammen riktar sig till dig som har svårigheter i form av ångest, oro, depression/nedstämdhet, stress eller sömnproblem.

  Kontakta gärna Vårdcentralens psykolog/psykoterapeut på telefon 0156-53540 om du vill veta mer om våra Internetbehandlingar.

  Välkommen!

Till toppen av sidan