Operationsavdelningen Mälarsjukhuset, Eskilstuna

Mälarsjukhuset, Hiss E, plan 4

Ska ditt barn opereras på Mälarsjukhuset?

Vi rekommenderar att du och ditt barn kommer på en visning av vår operationsavdelning innan operationen. En narkossköterska visar och berättar hur narkosen går till, man får se och prova de kläder som patienten och föräldern ska ha på sig samt får se hur en operationssal ser ut. Erfarenhet visar att både de barn och föräldrar som varit på pre-opvisning är betydligt lugnare och mindre rädda/nervösa när operationsdagen kommer. Vi har visning på tisdagar och torsdagar klockan 15.30, det krävs ingen föranmälan och visningen är kostnadsfri. Meddela din ankomst i receptionen på Centraloperation så kommer vi och tar hand om dig och ditt barn. Varmt välkomna!

Telefonnummer:

016-10 37 50

Öppettider:

  • Mån-Tor07:00 - 16:30
  • Fre07:00 - 13:00

Fler tider och telefonnummer

Besöksadress:
Mälarsjukhuset, Hiss E, plan 4
Vägbeskrivning:
För att ta del av rekommenderad färdväg, besök Sörmlandstrafikens webbplats (www.sormlandstrafiken.se) eller hämta karta från Eniro (www.eniro.se).
Län, kommun:
Södermanlands län, Eskilstuna
Postadress:
Operationsavdelningen Mälarsju, 631 88 Eskilstuna

Mälarsjukhuset har länets största operationsavdelning. Vierbjuder kvalificerad anestesi- och operationssjukvård inom fleraspecialiteter: allmänkirurgi, ortopedi, gynekologi och öron-näsa-hals. Vihjälper även till med narkos och bedövning vid ögon- och tandoperationer,röntgen och barngastro samt med smärtlindring och avslappning vid olika typerav behandlingar och undersökningar. Vi arbetar systematiskt med patientsäkerhetför att kunna erbjuda en säker vård med hög kvalitet. Vi arbetar enligt Världshälsoorganisationenschecklista för ökad säkerhet vid operationer. Checklistan innehåller enklarutiner och kontrollpunkter som genomförs innan, under och efter operation. Antaletkomplikationer och vård-relaterade infektioner har minskat där man arbetatenligt checklistan. Vi samverkar med de opererande klinikerna med att se överrutiner, arbetssätt och patientflöden. Vårt mål är att kunna erbjuda dig sompatient behandling inom fastställd vårdgaranti.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

  • Paul IngulfssonVårdenhetschef