Svårt att nå vården i Strängnäs och Mariefred.Det här meddelandet avser Sörmland

Just nu kan det vara svårt att nå flera vårdverksamheter i Strängnäs och Mariefred. Det är driftstörningar i nätverket som påverkar både telefoni och IT.

Läs mer:

Störningar i Strängnäs och Mariefred

Ögonmottagningen Mälarsjukhuset, Eskilstuna

Mälarsjukhuset, Hiss G, plan 15

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Växeltelefon

Öppettider
Måndag
08.00–17.00
Tisdag
08.00–17.00
Onsdag
08.00–17.00
Torsdag
08.00–17.00
Fredag
08.00–14.00
Lördag
Stängt
Söndag
Stängt

Besöksadress:
Mälarsjukhuset, Hiss G, plan 15
Län, kommun:
Södermanlands län, Eskilstuna
Postadress:
Ögonmottagningen Mälarsjukhuse, 631 88 Eskilstuna

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Lämpliga busslinjer för att ta sig hit är Stadstrafik linje 4 och 30/31 (Servicelinjen) till hållplats Mälarsjukhuset vid huvudentrén. Landsbygdslinjerna 208, 220 och 820 stannar vid Mälarsjukhusets huvudentré på Kungsvägen. Stadstrafik linje 7 mot Trumtorp stannar på hållplats Mälarsjukhuset Sveavägen. På hållplatsen Mälarsjukhuset Sveavägen stannar även landsbygdslinjerna 801, 701 och 700. Använd reseplaneraren på Sormlandstrafiken.se, eller appen, för att hitta det alternativ som passar dig bäst.

Med bil tar du avfart 133 från E20 och följer skyltning till sjukhuset.

Från Nyköping sväng av väg 53 mot Sveavägen och följ därefter skyltningen.

Hitta på plats:

Anmäl dig i incheckningsterminalen i en av sjukhusets entréer. Ta hiss G till plan 15. Väntrumshänvisning visar var du ska sitta ner.

Ögonkliniken i Sörmland är en länsklinik med placering på Mälarsjukhuset i Eskilstuna, Nyköpings lasarett och Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. Vanliga patientgrupper är de med grå starr (katarakt), glaukom (grön starr), diabetesförändringar i ögat, åldersförändringar på gula fläcken (macula), skelning hos barn och vuxna.

Då Ögonkliniken är en specialistmottagning ska du som patient alltid kontakta primärvården eller 1177 i första hand.

Ögonkliniken har ett avtal med Optalmica i Eskilstuna, anledningen till avtalet är våra långa köer för gråstarrsoperationer. Vi ser Optalmica som en del av vår Ögonklinik i Sörmland och kommer därför skicka över en hel del patienter till dem för bedömning/behandling avseende frågeställning/operation av grå starr. Kallelser till besök kommer direkt från Optalmica.

Ögonkliniken har även ett avtal med Digifundus som utför fotografering av ögonbotten, de är också en del av Ögonklinikens verksamhet. Kallelser till ögonbottenfoto kommer direkt från Digifundus.

Driftsform

Driftsform: Region

Till toppen av sidan