Ögonmottagningen Kullbergska sjukhuset, Katrineholm

Kullbergska sjukhuset, hiss H, plan 4

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer:

0150-563 00

Öppet idag

 • 08:00 - 14:00

Telefontid idag

Stängt

  Fler tider och telefonnummer

  Telefontider

  • Mån-Tor07:30 - 10:30

  Öppettider:

  • Mån-Tor08:00 - 17:00
  • Fre08:00 - 14:00
  Besöksadress:
  Kullbergska sjukhuset, hiss H, plan 4
  Län, kommun:
  Södermanlands län, Katrineholm
  Postadress:
  Ögonmottagningen Kullbergska s, Box 110, 641 22 Katrineholm

  Vägbeskrivning

  Hitta hit:

  Lämpliga busslinjer för att ta sig hit är Stadstrafik linje 3 mot Nävertorp till hållplats Kullbergska sjukhuset. På hållplatsen stannar även landsbygdslinje 700. Använd reseplaneraren på Sormlandstrafiken.se, eller appen, för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Med bil från Vingåker, Flen & Eskilstuna tar du Österleden och svänger av till Industrigatan. Följ därefter skyltningen. Från Nyköping sväng av väg 52 vid Åsporten och följ därefter skyltningen.

  Hitta på plats:

  Gå in via entré 1. Anmäl dig i incheckningsterminalen innan du går till mottagningen där du har ditt besök. Ta hiss A till plan 4. Sitt ner i väntrummet.

  Ögonkliniken i Sörmland är en länsklinik med placering på Mälarsjukhuset i Eskilstuna, Nyköpings lasarett och Kullbergska sjukhuset i Katrineholm under en gemensam ledning. Ögonkliniken har idag 90 anställda som utför cirka 60 000 besök/år och cirka 3000 operationer/år. Vanliga patientgrupper är de med grå starr (katarakt), glaukom (grön starr), diabetesförändringar i ögat, åldersförändringar på gula fläcken (macula), skelning hos barn och vuxna. Vi har även neurooftalmologisk verksamhet på kliniken och en omfattande verksamhet kring AMD/svullnad av gula fläcken. Vi opererar idag på alla tre sjukhus: Kataraktkirurgi (grå starr), Glaukomkirurgi (grön starr), Skelningskirurgi, Poliklinisk kirurgi och Injektionsbehandling av gula fläcken. Ibland behöver vi remittera patienter för utomlänsvård/högspecialiserad vård vilket innebär att du får vård vid något av våra närliggande universitetssjukhus.

  Driftsform

  Driftsform: Landsting/Region