Hjärtavdelningen Mälarsjukhuset, Eskilstuna

Mälarsjukhuset, Entré 1, Målpunkt C, plan 4

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
MåndagDygnet runt
TisdagDygnet runt
OnsdagDygnet runt
TorsdagDygnet runt
FredagDygnet runt
LördagDygnet runt
SöndagDygnet runt
Växeltelefon

Öppettider
Måndag
Dygnet runt
Tisdag
Dygnet runt
Onsdag
Dygnet runt
Torsdag
Dygnet runt
Fredag
Dygnet runt
Lördag
Dygnet runt
Söndag
Dygnet runt

Besöksadress:
Mälarsjukhuset, Entré 1, Målpunkt C, plan 4
Län, kommun:
Södermanlands län, Eskilstuna
Postadress:
Hjärtavdelningen Mälarsjukhuse, 631 88 Eskilstuna

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Mälarsjukhuset:

Lämpliga busslinjer för att ta sig hit är Stadstrafik linje 4 och 30/31 (Servicelinjen) till hållplats Mälarsjukhuset vid huvudentrén. Landsbygdslinjerna 208, 220 och 820 stannar vid Mälarsjukhusets huvudentré på Kungsvägen. Stadstrafik linje 7 mot Trumtorp stannar på hållplats Mälarsjukhuset Sveavägen. På hållplatsen Mälarsjukhuset Sveavägen stannar även landsbygdslinjerna 801, 701 och 700. Använd reseplaneraren på Sormlandstrafiken.se, eller appen, för att hitta det alternativ som passar dig bäst.

Med bil tar du avfart 133 från E20 och följer skyltning till sjukhuset.

Från Nyköping sväng av väg 53 mot Sveavägen och följ därefter skyltningen.

På Hjärtavdelningen, HIA vårdas man vid alla typer av hjärtsjukdom, den vanligaste orsaken är bröstsmärta där det finns misstanke om hjärtinfarkt.

Flertalet patienter kommer till HIA via akutmottagningen men det finns även ett direktintag via ambulansen. HIA tar emot EKG som sänds från ambulansen och om EKG visar en akut hjärtinfarkt startar behandlingen redan i ambulansen. På sjukhuset behandlas den akuta hjärtinfarkten med ballongvidgning.

På HIA finns 22 vårdplatser varav flertalet utgörs av flerbäddsrum, för de svårast sjuka finns fem enkelbäddsrum. Besökstiderna är vanligtvis mellan 15:00 - 19:00 men i enskilda fall och efter överenskommelse med personal styrs besökstiderna efter enskilda behov.

Starka dofter undviks med hänsyn till allergier. Mobiltelefoner hålls avstängda då de stör medicinsk utrustning.

På hjärtavdelningen, HIA, vårdas patienter med kranskärlssjukdom, klaffsjukdomar, hjärtsvikt och arytmier. Vi har ett länsövergripande ansvar att ta hand om patienter med akut ST- höjningsinfarkt som är i behov av primär PCI. Detta innebär att ambulansen transporterar patienter med bröstsmärta och ST- höjning på EKG från hela länet direkt till Radiologiska kliniken för akut kranskärlsröntgen och eventuell PCI. Patienter vårdas sedan på på sitt hemortssjukhus.

Den polikliniska delen av vår verksamhet omfattar undersökning av kranskärlen (coronarangiografi) och eventuellt behandling med ballongvidgning (PCI). Patienter med förmaksflimmer behandlas med elkonvertering. Det sker även implantationer av pacemaker på patienter med olika sorts retledningshinder, AV- blockeringar eller sjuk sinusknuta. Det sker även implantationer av CRT (hjärtsviktspacemaker) och ICD (implanterbar defibrillator).

Driftsform

Driftsform: Region

Besöksregler

Besökstider vardag: 15.00-19.00

Helg: 11.00-19.00

Till toppen av sidan