Hematologimottagningen Mälarsjukhuset, Eskilstuna

Mälarsjukhuset, Hiss G, plan 10

Telefonnummer:

016-10 32 40

Telefontider:

  • Mån-Tor15:00 - 16:00
  • Fre13:30 - 14:00

Öppettider:

  • Mån-Tor07:30 - 16:00
  • Fre07:30 - 14:00

Fler tider och telefonnummer

Besöksadress:
Mälarsjukhuset, Hiss G, plan 10
Län, kommun:
Södermanlands län, Eskilstuna
Postadress:
Hematologimottagningen Mälarsj, 631 88 Eskilstuna

Hematologiteamet utreder misstänkta blodsjukdomar. Vid konstaterad blodsjukdom sköter teamet uppföljande kontroller och behandling.Vid behov av sjukhusvård finns vårdplatser på Viktoriaenheten.

Mottagningen har en omfattande öppenvårdsverksamhet med utredning, kontroller av patienter med olika typer av blodsjukdomar. Här utförs blodtappning och blodtransfusioner av olika slag samt benmärgsprovtagning.

På mottagningen ges olika behandlingar bl.a. polikliniska cellgiftsbehandlingar och olika typer av antikroppsbehandlingar.

Exempel på hematologiska sjukdomar är akut och kronisk leukemi, myelom, lymfom, polycytemia vera och myelodysplastiskt syndrom.

På läkarmottagningen tas patienter emot som följs upp efter sjukhusvistelse eller via remiss från andra vårdinrättningar. Mottagningen har ett länsövergripande ansvar för utredning och behandling av akut leukemi.

För att få komma till mottagningen behöver patienten först en bedömning från sin läkare på vårdcentralen. Patienten kan även lämna in en egen vårdbegäran via e-tjänsterna.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region