OPERATIONER

Välj mottagning för operation av grå starr - Skåne

Innehållet gäller Skåne

Du som bor i Skåne kan själv välja var du vill bli undersökt och opererad för grå starr. Du väljer mellan godkända mottagningar som har skrivit avtal med Region Skåne. Du har rätt att välja mottagning var som helst i Skåne.

Så här väljer du

Efter att en ögonläkare eller optiker har undersökt dig och bedömt att du kan behöva opereras för grå starr, gör du ditt val. När du har valt en ögonmottagning kan du antingen själv ta kontakt med mottagningen, eller be din läkare eller optiker att skicka en remiss dit. På mottagningen görs sedan en slutlig bedömning för att avgöra om du behöver en operation.

Om du inte har grå starr utan någon annan ögonsjukdom kan du välja bland någon av Region Skånes övriga mottagningar för ögonsjukvård

 

Välj mottagning för ögonsjukvård i Skåne

Om grå starr och operationen

Grå starr är en ögonsjukdom som gör att ögats lins blir grumlig och man får sämre syn. Sjukdomen kallas också för katarakt.

Vid operation av grå starr får du lokalbedövning med ögondroppar. Den egna linsen sönderdelas och plockas bort och en ny, konstgjord lins sätts in. Operationen tar ungefär 20 minuter och du kan gå hem samma dag.

Till toppen av sidan