Så fungerar vården

Vården på Gotland

Innehållet gäller Gotland

Här hittar du vägar till råd, stöd och tips på vad du kan göra för att leva hälsosamt och information om hur du söker vård på Gotland.

Innehåll - Vården på Gotland

Visa innehåll som:
 • Vårdcentraler på Gotland

  På vårdcentralen kan du möta distriktssköterskor, distriktsläkare som är specialister i allmänmedicin, psykologer och samtalsbehandlare samt andra yrkeskategorier. De kan hjälpa dig med de flesta sjukdomstillstånd.

 • Så söker du vård på Gotland

  Om du blir sjuk, skadar dig eller mår dåligt behöver du veta vart du ska vända dig för att få den hjälp du behöver. Ofta räcker det med egenvård där hemma. Men ibland kan du behöva ringa eller besöka vården.

 • Vad gäller när du söker vård på Gotland

  Det går att söka öppenvård över hela landet. Men varje region har sina egna bestämmelser om villkoren som gäller i just den regionen, till exempel om remiss krävs eller inte. Här kan du se vad som gäller i din region.

 • Välja specialistvård på Gotland

  Ofta kommer du som patient i kontakt med sjukhusens specialistvård via remiss från din vårdcentral eller via akutbesök på sjukhuset. Det kan även finnas möjlighet att själv, utan remiss från primärvården, kontakta specialistvården genom en egenremiss.

 • Dietistmottagning på Gotland

  Dietisten jobbar med hälsofrämjande, sjukdomsförebyggande och behandlande samtal om mat, hälsa och levnadsvanor.

 • Trygghetspunkter Gotland

  Trygghetspunkterna är till för patienter med behov av enklare vård eller kontroller. Tidsbokning krävs. Besök på en trygghetspunkt bokas av din ordinarie vårdcentral.

 • Primärvårdens sjukgymnastmottagning, Gotland

  Primärvårdens sjukgymnastmottagning finns i Visby, Hemse och Slite. Vi tar emot patienter från alla vårdcentraler på ön, både i Regionens egen regi och i privat regi.

 • Ungdomsmottagningen, Gotland

  Ungdomsmottagningen finns till för dig oavsett könsidentitet som är under 23 år. Besöken är gratis och alla som jobbar på mottagningen har tystnadsplikt.

Till toppen av sidan