VÅRDEN PÅ GOTLAND

Så söker du vård på Gotland

Innehållet gäller Gotland

Om du inte är akut sjuk kan du kontakta 1177 Vårdguiden på telefon, för råd om vård, samt guidning om var du ska vända sig för att få vård. Här på 1177 Vårdguiden finns egenvårdsråd som till exempel beskriver hur du själv tar hand om feber, influensa, vinterkräksjuka med mera och när behov av medicinsk bedömning finns.

1177 Sjukvårdsrådgivning
På 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du bland annat boka tid hos din vårdcentral.

Kontakta vårdcentralen
Vänd dig i första hand till din vårdcentral om du behöver råd om din hälsa. På vårdcentralen finns bland annat distriktsläkare som är expert på att bedöma hela kroppen. Vid behov vägleder han/hon dig vidare till andra specialister inom hälso- och sjukvården. På vårdcentralen får du också hjälp med de flesta akuta sjukdomstillstånd. Vårdcentralerna har speciella tider avsatta för akuta besök. Alla helger har vårdcentralerna en gemensam Primärvårdsjour på Korpenområdet i Visby. Tid till jourmottagningen bokas alltid via Sjukvårdsrådgivningen 1177.

1177 - Råd om vård på webb och telefon
Om du behöver råd om vård när vårdcentralen är stängd (kvällar och helger), ring Sjukvårdsrådgivningen som har öppet dygnet runt. Telefonnumret är 1177. Sjukvårdsrådgivningen är ett komplement till vårdcentralerna.

112 - Vid allvarlig skada eller sjukdom
Om du blir allvarligt sjuk eller om det inträffar en olycka - ring SOS Alarm, telefon 112, och berätta vad som hänt. SOS-operatören larmar de resurser som du behöver för att få hjälp.

Tandvård

Ring alltid först din ordinarie tandläkare. 

Har du akuta besvär?

Vardagar
Folktandvården Wisby erbjuder drop-in jour mellan kl 09:00-11:00 samt mellan 13:00-14:00. Ingen tidsbokning behövs.

Helg
Telefontid: söndagar mellan kl 09.00–11.00.
Telefon: 0498-20 36 79.

Till toppen av sidan